Voor de zoetekauwen onder ons. Heerlijke wafels met een verrassende twist!
Ingrediënten
- 500g bloem
- 1/2l water
- 40g bakkersgist
- 25g suiker
- vanille of vanillesuikertje
- 5 dooiers
- 5 eiwitten
- 1/2l melk
- 5g zout
- 250g boter
- 1/3de rode wijn
- 1/3de suiker
- 1/3de donkere chocolade
- gemalen sumak bessen
- bloemsuiker
Bereiding
Tools:
- wafelijzer
- wafelvork
- maatbeker
- weegschaal
- zeef
- gardes
- plastic folie
- keukenpapier
- borsteltje
- 2 gardes
- mengkommen
- pollepel (niet te groot)
- pannetje om boter te smelten
- rookoventje / geschikt aluminium bakje
- houtschaafsels
- kommetje voor saus
- bord/plateau om soldaatjes van wafels op te leggen
Voor de wafels:
- Los de gist op in lauw water
- Voeg bloem, suiker, vanille en eierdooiers toe en meng goed
- Laat 20 minuten rijzen
- Smelt de boter
- Voeg vervolgens de melk, het zout en de gesmolten boter toe
- Klop de eiwitten op
- Spatel voorzicht onder het deeg
- Bak af in een warm wafelijzer
- Snijd in soldaatjes
Voor de afwerking:
- Kook de rode wijn op met de suiker
- Breek de chocolade in stukjes
- Rook de chocolade enkele minuten
- Meng alles goed
- Bestrooi met gemalen sumak bessen
- Dien lauw op
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Les Vins de Bordeaux.
www.bordeaux.com