Recept: balletjes in tomatensaus

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

90 min

Temps de cuisson

0 min

Nombre de personnes

10 personen

Niveau de difficulté

Medium

Recept: balletjes in tomatensaus

Ingrediënten

  • 6kg tomaten
  • 10 nieuwe uitjes
  • 10 lookteentjes
  • 5 kruidnagels
  • 5 laurierbladen
  • 250cl room
  • 200g boter
  • 20g basilicum blaadjes
  • takje tijm
  • blaadjes van twee takjes dragon
  • peper & zout
  • eventueel een beetje suiker
  • 2,5kg varkensgehakt
  • doos paneermeel
  • 5 eieren
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • boter om balletjes in aan te bakken

Tools:

  • snijplank & messen
  • 2 kookpotten
  • kom met koud water
  • handmixer
  • pollepel
  • pottenlikker
  • grote kom
  • pan
  • dresseerbordjes

Voor de saus

  1. Smelt de boter
  2. Fruit de look en de uien aan
  3. Emondeer de tomaten (kook de tomaten kort en pel ze)
  4. Voeg ze toe
  5. Kruid met kruidnagel, laurier en basilicumblaadjes
  6. Laat inkoken op een zacht vuur
  7. Verwijder de laurier en tijm
  8. Mix tot een dikke saus
  9. Voeg de room toe

Voor de balletjes

  1. Klop de eieren los
  2. Meng door het gehakt
  3. Voeg paneermeel en kruiden toe
  4. Rol balletjes van het gehakt
  5. Spreid de crépines uit en draai de balletjes erin
  6. Bak de balletjes aanlaat verder garen in de tomatensaus
  7. Werk af met Griekse basilicum

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Les Vins de Bordeaux.
www.bordeaux.com

ads

ads