Ontdek het overheerlijke recept van balletjes in tomatensaus!
Ingrediënten
- 6kg tomaten
- 10 nieuwe uitjes
- 10 lookteentjes
- 5 kruidnagels
- 5 laurierbladen
- 250cl room
- 200g boter
- 20g basilicum blaadjes
- takje tijm
- blaadjes van twee takjes dragon
- peper & zout
- eventueel een beetje suiker
- 2,5kg varkensgehakt
- doos paneermeel
- 5 eieren
- peper & zout
- nootmuskaat
- boter om balletjes in aan te bakken
Bereiding
Tools:
- snijplank & messen
- 2 kookpotten
- kom met koud water
- handmixer
- pollepel
- pottenlikker
- grote kom
- pan
- dresseerbordjes
Voor de saus
- Smelt de boter
- Fruit de look en de uien aan
- Emondeer de tomaten (kook de tomaten kort en pel ze)
- Voeg ze toe
- Kruid met kruidnagel, laurier en basilicumblaadjes
- Laat inkoken op een zacht vuur
- Verwijder de laurier en tijm
- Mix tot een dikke saus
- Voeg de room toe
Voor de balletjes
- Klop de eieren los
- Meng door het gehakt
- Voeg paneermeel en kruiden toe
- Rol balletjes van het gehakt
- Spreid de crépines uit en draai de balletjes erin
- Bak de balletjes aanlaat verder garen in de tomatensaus
- Werk af met Griekse basilicum
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Les Vins de Bordeaux.
www.bordeaux.com