Recept: Vlaamse stoverij

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

30 min

Temps de cuisson

180 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Medium

Recept: Vlaamse stoverij

Ingrediënten

  • 1kg lamsvlees (schouder of gigot)
  • boter en/of smout om aan te bakken
  • bloem
  • peper & zout
  • tijm
  • laurier
  • kruidnagel
  • 3 uien
  • 1 boterham met goede mosterd
  • 1 snede peperkoek
  • 1l bruin bier
  • 1l rode wijn uit Bordeaux
  • 1,5 blokje bouillon
  • geweekte pruimen uit Agen
  • chips van minifrietjes

Tools:

  • snijplank & messen
  • stoofpot
  • kommen
  • plastic folie
  • schuimspaan
  • zeef
  • keukenpapier
  • dresseerkommetjes
  1. Snijd het vlees in kubussen van ongeveer 5cm
  2. Kruid met pezo
  3. Bestrooi met bloem
  4. Bak aan
  5. Snijd de ui fijn en bak aan in boter/smout
  6. Deglaceer de pan met bier en wijn
  7. Zet het vlees onder met de saus
  8. Kruid met pezo, tijm, laurier, kruidnagel
  9. Voeg de boterham met mosterd toe
  10. Dek af en laat sudderen
  11. Voeg eventueel een bouillonblokje toe
  12. Voeg een kwartier voor einde de peperkoek en de geweekte pruimen toe
  13. Verwijder de boterham, peperkoek en kruiden
  14. Laat de saus inkoken en breng verder op smaak (eventueel met een scheutje azijn)
  15. Dresseer met minifrietjes

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Les Vins de Bordeaux.
www.bordeaux.com

ads

ads