Ontdek hier het recept van een klassieke Vlaamse stoverij!
Ingrediënten
- 1kg lamsvlees (schouder of gigot)
- boter en/of smout om aan te bakken
- bloem
- peper & zout
- tijm
- laurier
- kruidnagel
- 3 uien
- 1 boterham met goede mosterd
- 1 snede peperkoek
- 1l bruin bier
- 1l rode wijn uit Bordeaux
- 1,5 blokje bouillon
- geweekte pruimen uit Agen
- chips van minifrietjes
Bereiding
Tools:
- snijplank & messen
- stoofpot
- kommen
- plastic folie
- schuimspaan
- zeef
- keukenpapier
- dresseerkommetjes
- Snijd het vlees in kubussen van ongeveer 5cm
- Kruid met pezo
- Bestrooi met bloem
- Bak aan
- Snijd de ui fijn en bak aan in boter/smout
- Deglaceer de pan met bier en wijn
- Zet het vlees onder met de saus
- Kruid met pezo, tijm, laurier, kruidnagel
- Voeg de boterham met mosterd toe
- Dek af en laat sudderen
- Voeg eventueel een bouillonblokje toe
- Voeg een kwartier voor einde de peperkoek en de geweekte pruimen toe
- Verwijder de boterham, peperkoek en kruiden
- Laat de saus inkoken en breng verder op smaak (eventueel met een scheutje azijn)
- Dresseer met minifrietjes
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Les Vins de Bordeaux.
www.bordeaux.com