Ontdek onze overheerlijk geitenkaas kroketjes!
Ingrediënten
- 100g ongezouten boter
- 120g bloem
- 1/2l melk
- lepel goede mosterd
- nootmuskaat
- 10 bladen gelatine geweekt
- 180g kaas (geitenkaas + mix van harde kazen zoals Parmezaan)
- 80ml room
- peper & zout
- 75g bloem
- eiwit
- 150g paneermeel/panko
- frituurolie
Bereiding
Tools:
- snijplank & messen
- garde
- pollepel
- pottenlikker
- weegschaal
- pot
- zeef
- kommen om te paneren
- keukenpapier
- bakpapier
- borsteltje
- bakplaat
- plastic folie
- friteuse
- kaasschaaf
- dresseerplank
- Smelt de boter
- Voeg de bloem toe en laat uitdampen zonder de kleuren
- Voeg melk toe zodat het een gladde saus wordt
- Laat 10 minuten doorkoken
- Voeg mosterd toe
- Kruid met pezo en nootmuskaat
- Wring de gelatine uit en voeg toe
- Smelt de kaas eronder
- Meng de room en de dooiers (tot een liaison) en voeg toe
- Laat nog even opwarmen
- Stort uit op een bakplaat met bakpapier en laat rusten in de koelkast (liefst 1 nachtje)
- Snijd tot kaaskroketten
- Paneer met eiwit, bloem en paneermeel/panko
- Bewaar een uurtje in de koelkast (liefst afgedekt)
- Frituur op 170°C
- Werk af met verse kruiden en citroen
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met les vin de Bordeaux.
www.bordeaux.com