Recept: kroketjes van geitenkaas

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

40 min

Temps de cuisson

10 min

Nombre de personnes

2 personen

Niveau de difficulté

Medium

Recept: kroketjes van geitenkaas

Ingrediënten

  • 100g ongezouten boter
  • 120g bloem
  • 1/2l melk
  • lepel goede mosterd
  • nootmuskaat
  • 10 bladen gelatine geweekt
  • 180g kaas (geitenkaas + mix van harde kazen zoals Parmezaan)
  • 80ml room
  • peper & zout
  • 75g bloem
  • eiwit
  • 150g paneermeel/panko
  • frituurolie

Tools:

  • snijplank & messen
  • garde
  • pollepel
  • pottenlikker
  • weegschaal
  • pot
  • zeef
  • kommen om te paneren
  • keukenpapier
  • bakpapier
  • borsteltje
  • bakplaat
  • plastic folie
  • friteuse
  • kaasschaaf
  • dresseerplank
  1. Smelt de boter
  2. Voeg de bloem toe en laat uitdampen zonder de kleuren
  3. Voeg melk toe zodat het een gladde saus wordt
  4. Laat 10 minuten doorkoken
  5. Voeg mosterd toe
  6. Kruid met pezo en nootmuskaat
  7. Wring de gelatine uit en voeg toe
  8. Smelt de kaas eronder
  9. Meng de room en de dooiers (tot een liaison) en voeg toe
  10. Laat nog even opwarmen
  11. Stort uit op een bakplaat met bakpapier en laat rusten in de koelkast (liefst 1 nachtje)
  12. Snijd tot kaaskroketten
  13. Paneer met eiwit, bloem en paneermeel/panko
  14. Bewaar een uurtje in de koelkast (liefst afgedekt)
  15. Frituur op 170°C
  16. Werk af met verse kruiden en citroen

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met les vin de Bordeaux.
www.bordeaux.com

ads

ads