Ontdek het overheerlijke oesterpuree recept
Ingrediënten
- oesters uit Arcachon (35?)
- 1kg bloemige aardappelen
- zout
- 250g boter
- 1l karnemelk
- 4 sjalotjes
- peper & zeezout
- zeekraal (plaatselijk?)
- bieslook
- 7 eieren of 20 kwarteleieren
- fles witte Bordeaux wijn
Bereiding
Tools:
- snijplank & messen
- oestermes & beschermhandschoen
- kom
- kookpot
- pan
- passe-vite
- schuimspaan
- zeef
- pannetje
- garde
- pottenlikker
- dresseerbordjes
- Open de oesters en bewaar ze fris in eigen nat
- Kook de aardappelen met zout en giet ze af
- Haal door een passe-vite en werk op met een goede klomp boter
- Voeg karnemelk toe tot de gewenste dikte
- Snijd de sjalotjes fijn en bak glazig in een beetje boter
- Zeef het sap van de oester en voeg toe
- Voeg citroen en vers gemalen peper toe
- Kook op en laat de oesters hierin kort samentrekken
- Kleur ongezouten boter tot notenboter
- Pocheer de eitjes
- Dresseer: puree in een diep bord, eitje er op, oesters er rond, bestrooien met extra peper, overgieten met wat notenboter en verder afwerken met zeekraal of bieslook
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Les Vins de Bordeaux.
www.bordeaux.com