1. Courgetti met basilicum

Een beetje foodie heeft natuurlijk al lang zijn granenpasta vervangen door courgetti, de groene sliertjes gemaakt van courgette. Maar wist je dat je met courgetti ook een verrassend hapje kunt maken, of een frisse side salad? Door courgette te combineren met de plantaardige fetablokjes van SoCheeze krijg je een gezond en heerlijk smeuïg gerecht. De chilivlokken en citroenzeste zorgen voor de nodige pit.

Voor 8 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 80 gram SoCheeze – gemengde olijven
  • Zeste en sap van 1/2 biocitroen
  • 1 hand basilicumblaadjes
  • 1,5 theelepels chilivlokken
  • Olijfolie
  • Zwarte peper van de molen
  • Zout

Bereiding

1. Snij de courgette in linten met behulp van een spiralizerof een dunschiller.
2. Verwarm een pan op het vuur, giet er 1 eetlepel olijfolie in en voeg daarna 1 eetlepel chilivlokken toe. Laat 1 minuut bakken.
3. Voeg de courgette toe en bak 1 minuut. Blus met het citroensap en een snuifje zout.
4. Neem de pan van het vuur. Voeg de basilicumblaadjes en 60 gram SoCheeze-blokjes toe en meng goed dooreen. Breng op smaak met peper.
5. Rol de courgetti op met een vork en dresseer in een klein potje of op een apero-lepel. Werk af met een blokje SoCheeze, chilivlokken, citroenzeste en peper.