2. Gazpacho met SoCheeze mediterrane kruiden

Een grote kom zelfgemaakte gazpacho met SoCheeze-blokjes is een heerlijke snack die op een gezonde manier een kleine honger stilt. En je hoeft geen keukenprinses te zijn om de Spaanse soep te maken.

Voor 4 kommen of 10 aperoglaasjes

Ingrediënten

  • 1,5 kg mooi rijpe tomaten
  • 1 kleine geschilde komkommer, zaadjes verwijderd, grof gesneden
  • 1 medium rode paprika, zaadjes verwijderd, grof gesneden
  • 1 kleine zoete gele ui, grof gesneden
  • 1 bakje (250 gram) SoCheeze – mediterrane kruiden
  • 1 lookteen, gekaramelliseerd in de oven*
  • 1 handje verse basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels sherry-azijn of rodewijn-azijn
  • 60 ml koudgeperste olijfolie
  • 3/4 theelepel Himalaya- of zeezout
  • Zwarte peper

Bereiding

1. Was de tomaten, snij ze doormidden, haal de zaadjes eruit en verwijder de kroon. Hou een deel van de zaadjes opzij voor afwerking. Snij de tomaten in grove stukken.
2. Doe tomaten, paprika, komkommer, ui, look, basilicum (hou een paar blaadjes opzij voor de afwerking), zout en azijn in de blender. Mix enkele minuten tot de gazpacho mooi glad is.
3. Breng op smaak met peper en voeg de olijfolie toe terwijl de blender zacht draait.
4. Verdeel de gazpacho over 4 kommen of 10 aperoglaasjes. Werk de gazpacho af met blokjes SoCheeze, tomatenzaadjes en basilicum.

* Om je look te karamelliseren neem je een volledige lookbol, waar je de top vanaf snijdt. Plaats op een vel bakpapier, giet er een theelepel olijfolie overheen en wikkel in het bakpapier. De lookbol kan alleen of samen met een ander ovengerecht 30 à 45 min mee in de oven tot die mooi gekaramelliseerd is.