3. Auberginerolletjes met pesto van gemengde olijven en SoCheeze

Altijd goed om in je ijskast te hebben: een potje zelfgemaakte pesto. Je maakt er in een handomdraai een onweerstaanbare pasta mee. En als je de groene Italiaanse saus presenteert in een auberginerolletje, heb je meteen een feestelijk hapje.

Ingrediënten

Voor 200 gram pesto

  • 60 gram SoCheeze-blokjes met olijven
  • 1 handje gewassen spinazieblaadjes
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 theelepel zout

Voor ongeveer 10 auberginerolletjes

  • 2 aubergines
  • 10 SoCheeze-blokjes met olijven
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel Provençaalse kruiden
  • Snuifje zout

Bereiding

Voor de pesto

1. Rooster de pitjes enkele minuten in een droge pan op een middelmatig vuur. Ze zijn klaar wanneer ze lichtbruin kleuren en mooi geuren.
2. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in je hakmolen of in een hoge plastic beker en mix fijn.
3. Voeg de olijfolie toe en meng die er kort onder.

Voor de rolletjes

1. Verwarm de oven voor op 150° C en snij intussen de aubergines in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik.
2. Meng de olijfolie en kruiden door elkaar en bestrijk de aubergines hiermee aan beide kanten.
3. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede grill en laat 8 minuten garen in de oven.
4. Laat de aubergineplakjes afkoelen en spreid er dan de pesto over uit. Rol ze op en werk af met een blokje SoCheeze en groene kruiden.