4. Gevulde courgette met quinoa, gebakken kastanjechampignons en SoCheeze zongedroogde tomaat
Ronde courgettes lenen zich perfect tot eetbare kommetjes. Gevuld met quinoa, kastanjechampignons en SoCheeze vormen ze een leuk en supergezond lunchgerecht.
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 ronde courgettes
- 280 gram quinoa
- 200 gram kastanjechampignons
- 1 rode ui, in ringetjes gesneden
- 1 bakje (250 gram) SoCheeze zongedroogde tomaat
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepel kurkumapoeder
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
1. Spoel de quinoa en breng samen met 1 liter gezouten water en het kurkumapoeder aan de kook. Laat 5 minuten zacht koken. Zet het vuur uit en laat 5 minuten wellen in het water. Giet de quinoa af en hou opzij.
2. Snij de bovenkant van de ronde courgettes en hol ze uit (het vruchtvlees kan je bewaren om er later een soep mee te maken bijvoorbeeld).
3. Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan en plaats op een zacht vuur. Voeg de uiringen toe en fruit tot ze mooi zacht zijn (ongeveer 10 min).
4. Zet het vuur hoger en voeg de fijngesneden champignons toe, samen met de tijm. Bak even aan tot de paddenstoelen bruin kleuren.
5. Meng de quinoa met de champignons, de blokjes SoCheeze en 2 eetlepels olie uit het potje SoCheeze. Kruid af met peper en zout. Vul de courgettes met het quinoamengsel en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175° C.