Ronde courgettes lenen zich perfect tot eetbare kommetjes. Gevuld met quinoa, kastanjechampignons en SoCheeze vormen ze een leuk en supergezond lunchgerecht.
Ingrediënten
- 4 ronde courgettes
- 280 gram quinoa
- 200 gram kastanjechampignons
- 1 rode ui, in ringetjes gesneden
- 1 bakje (250 gram) SoCheeze - zongedroogde tomaat
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepel kurkumapoeder
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
Bereiding
- Spoel de quinoa en breng samen met 1 liter gezouten water en het kurkumapoeder aan de kook. Laat 5 minuten zacht koken. Zet het vuur uit en laat 5 minuten wellen in het water. Giet de quinoa af en hou opzij.
- Snij de bovenkant van de ronde courgettes en hol ze uit (het vruchtvlees kan je bewaren om er later een soep mee te maken bijvoorbeeld).
- Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan en plaats op een zacht vuur. Voeg de uiringen toe en fruit tot ze mooi zacht zijn (ongeveer 10 min).
- Zet het vuur hoger en voeg de fijngesneden champignons toe, samen met de tijm. Bak even aan tot de paddenstoelen bruin kleuren.
- Meng de quinoa met de champignons, de blokjes SoCheeze en 2 eetlepels olie uit het potje SoCheeze. Kruid af met peper en zout. Vul de courgettes met het quinoamengsel en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175° C.
Dit artikel werd geschreven in samenwerking met SoCheeze.
www.sofine.eu