De frisse anijssmaak van venkel komt het best tot zijn recht wanneer je de groente rauw verwerkt, zoals in deze knapperige salade. De zachte SoCheeze-blokjes bieden een mooi tegenwicht voor de licht bittere smaak van rucola.
Ingrediënten
- 400 gram rucola
- 2 venkelknollen
- 1 bakje (250 gram) SoCheeze - mediterrane kruiden
- 400 gram kerstomaten
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel koudgeperste olijfolie
- ½ theelepel zout
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 1 handvol citroenverbena
- Sap van een halve citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de balsamicotomaatjes in een ovenschaal. Zet 30 minuten in een oven op 150° C.
- Schaaf de venkel met een mandoline, of snij zo fijn mogelijk met een scherp keukenmesje. Spoel onder koud water en hou opzij.
- Was de rucola en hou opzij.
- Laat de SoCheeze-blokjes uitlekken.
- Maak de kruidenolie klaar: hak de kruiden fijn in een hakmolen samen met het citroensap. Voeg de olijfolie toe en hak enkele keren fijn tot je een gladde mengeling krijgt. Kruid af met peper en zout.
- Meng de venkel met de rucola, versier met SoCheeze en balsamicotomaatjes en giet de kruidenolie er overheen.
TIP!Bewaar de olie uit de SoCheeze-bakjes. Je kunt er een heerlijke dressing mee maken of de olie gebruiken om in te bakken.
Dit artikel werd geschreven in samenwerking met SoCheeze.
www.sofine.eu