WAT VALT ER TE ONTDEKKEN?
De Médoc, een gigantische wijnstreek aan de linkeroever van de Gironde (hier produceert men Château Margaux, een van de meest prestigieuze wijnen ter wereld!). Sinds augustus 2016 ondergaan de wijngaarden van chateau Anthonic een overschakeling naar biologische wijnteelt, maar het certificaat van biologische landbouw wordt pas aan de wijnoogst van 2019 toegekend.
We ontmoeten er gepassioneerde zielen die wijnen van de bovenste plank produceren. En dat geldt ook voor de kleine domeinen, die zich sinds enkele jaren toeleggen op biologische wijnteelt. Zo ook wijnkasteel Anthonic, dat uit liefde voor de natuur, de bodems en de zoektocht naar een streekwijn met een speciale smaak in 2016 de overstap waagde. Chateau Anthonic is het levenswerk van Nathalie en Jean-Baptiste Cordonnier. Het koppel houdt van schoonheid, wat nog duidelijker wordt na een kijkje op hun Instagramprofiel. Ze leerden elkaar kennen in België. Zij, een juriste die studeerde in Brussel. Hij, geboren in België, studeerde agronomie in Gembloux. Samen beslisten ze om het werk van zijn familie, dat in 1976 begon, voort te zetten. Het werd een liefdesverhaal, een verhaal over grond en land, zoals je wel eens in de romantische categorie op Netflix tegenkomt. Wat zoet genot betreft komen we niks tekort. Dominique leidt ons rond in La Fèverie, kwestie van voldoende chocolade in te slaan voor zijn recept van de dag: Belgische wafels gepaard met een verdomd goeie wijn.