Wat valt er te ontdekken?
De Saint-Michelwijk in Bordeaux en zijn kleine, hippe bars, maar ook de Kapucijnenmarkt, die soms ‘de buik van Bordeaux’ genoemd wordt. De grootste overdekte markthal van de stad is ook de place to be voor zij die spontaan beginnen te watertanden bij het zien van sappige oesters, charcuterie, kazen en andere aanlokkelijke streekproducten. De Belgische familie Thienpont is nog steeds gebaseerd in Etikhove, het hart van de Vlaamse Ardennen. Maar we trekken er uiteraard ook op uit om het wijndomein van L’Hêtre te ontdekken, waar de Belgische familie ook enkele wijngaarden bezitten. De streek trekt vooral jonge, talentvolle wijnmakers aan, waaronder veel van onze landgenoten. Hier brengen we een ode aan een gepassioneerde familie, maar genieten we vooral ook zelf ten volle.
De zuid-oostelijke oriëntatie van de wijnranken, de zachte, continue bries die waait over het kalksteenplateau en zijn combinatie van klei- en kalksteenbodem geven deze gefermenteerde wijnen op betonnen en eiken vaten hun typische karakter. En ook de etiketten hebben een Belgisch kantje: ze werden gecreëerd door de Belgische kunstenares Anne Van Hereweghen.
Hier zet Dominique vandaag een Vlaamse stoverij op tafel. Belgischer dan dit wordt het niet.