Deze porridge met een twist is een ideaal ontbijt. Met zijn chia- en granaatappelzaden vormt het een uitstekende energiebron, perfect om er weer flink tegenaan te gaan.
Ingrediënten
- 25 cl van een plantaardig alternatief voor melk (amandel- of havermelk, ...)
- 3 eetlepels chiazaadjes
- 100 g gierstvlokken
- 1/2 granaatappel
- 1 koffielepel vanillepoeder
- 1 koffielepel kaneelpoeder
- 1/2 koffielepel citroensap
- Een schepje honing
Bereiding
- Giet de plantaardige melk en de chiazaden in een glazen pot, sluit hem en schud gedurende 3 minuten
- Voeg er dan de gierstvlokken, het citroensap, de vanille, het kaneel en een snuifje zout aan toe.
- Laat minstens 30 minuten maar het liefst de hele nacht rusten.
- Giet de porridge in een kom, strooi er de granaatappelzaden over en breng op smaak met wat honing.