Vier binnenkort de Mexicaanse Dia de los Muertos met deze cocktails met latin vibes.
Heel wat culturen gedenken hun voorvaderen in deze tijd van het jaar. Hier vieren we Allerheiligen en Allerzielen, over de grote plas is Halloween dan weer een van de belangrijkste feestdagen van het seizoen. In het zonnige Mexico vieren ze op 2 november de Dia de los Muertos, een uitbundige fiesta waar er volop gegeten, gedronken en gefeest wordt en die stilletjes aan ook overwaait naar onze contreien. Ter inspiratie serveren we je vier latin cocktails om je te verwarmen tijdens deze sombere dagen.
1/ Paloma Roja
Zoet, floraal en rozig, voor regelrechte girlie girls.
Ingrediënten:
- 50 ml roze pompelmoessap
- 20 ml vlierbloesemlikeur
- 15ml hibiscus thee (koud)
- 50 ml tequila (Patrón Silver)
- ijsblokjes
- gedroogde hibiscusbloemen en zout
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een met ijs gevulde shaker.
- Shake krachtig.
- Maak de rand van het glas vochtig en dop dit in een fijngemalen zout-hibiscusmengeling.
- Giet de inhoud van de shaker door een zeef in het met ijs gevulde glas.
2/El Diablo
Een vurige drankje voor de naugthy ones onder ons.
Ingrediënten:
- 150ml ginger beer
- crème de Cassis
- 50ml tequila (Patrón Silver)
- ijsblokjes
- schijfje limoen
Bereiding:
- Doe ijsblokjes in het glas en giet daarover de tequila.
- Vul aan met ginger beer en voeg een klein scheutje crème de cassis toe.
- Werk af met het schijfje limoen.
3/Panteon Margarita
Über-Mexicaans en ongelofelijk lekker, deze originele Margarita.
Ingrediënten:
- 15ml triple sec
- 15ml citroensap
- 10ml vanillesiroop
- 35ml tequila (Patrón Silver)
- ijsblokjes
- gedroogde bloedsinaasappel
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten behalve de bloedsinaasappel in een shaker.
- Shake krachtig en giet door een zeefje in een coupe.
- Werk af met het schijfje gedroogde bloedsinaasappel.
4/ Agave Old Fashion
Een klassieker met een Mexicaanse twist.
Ingrediënten:
- 15ml agavesiroop
- 50ml tequila (Patrón Anejo)
- 3 druppels angostura bitters
- ijsblokjes
- zeste van sinaasappel
Bereiding:
- Doe de ingrediënten in een met ijs gevuld glas.
- Roer even om en werk af met de sinaasappelzeste.