Recept: zelfgemaakte Melocakes voor kerst
Non spécifié
60 min
15 min
16 personen
Medium
Ingrediënten
- 400 g melkchocolade
- 2 tot 3 eiwitten
- 200 g witte suiker
- 140 g zelfrijzende bloem
- 2 eidooiers
- 80 g zachte boter
- 100 g suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- Maak eerst het koekje klaar. Klop daarvoor de eierdooiers met de suiker op tot het mengsel wit wordt. Voeg de boter toe, meng goed dooreen en schep er dan de bloem onder. Doe de mengeling in de kom van de keukenrobot en kneed met behulp van de platte menghaak tot een homogeen deeg. Maak een rol van het deeg en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Snij het rolletje deeg in plakjes van 1/2 cm en bak 12 tot 15 minuten. Laat afkoelen.
- Maak de meringue klaar. Klop daarvoor de eiwitten op. Voeg, zodra ze stevig opgeklopt zijn, 40 g suiker toe – lepel per lepel – en blijf kloppen.
- Maak intussen een suikerstroop door 160 g suiker te smelten in 40 ml water. Breng aan de kook en stop met koken zodra de suikerthermometer 116°C aangeeft. Giet dan de hete stroop in fijne lijntjes over de eiwitten, zonder te stoppen met kloppen. Blijf een paar minuten doorkloppen zodat de meringue mooi glanst en stevig is.
- Breng de meringue met behulp van een spuitzak aan op de koekjes. Om de vorm van een kerstboom te imiteren, breng je een eerste rondje aan op het
koekje. Til daarna de spuitzak op en breng een tweede, kleiner rondje aan. Herhaal nog een laatste keer voor de top van de kerstboom. - Smelt de chocolade au bain-marie en doe in een hoog, smal recipiënt. Dompel er elke melocake in en plaats dan op een rooster. Bestrooi met kleine suikerballetjes. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur tot de chocolade is opgesteven. Bewaar in de koelkast.
Lees ook:
- Recept: 2 overheerlijke taarten voor kerst
- Zo kook je zonder stress een heerlijk kerstdiner
- Vegan kerst: geroosterde pompoen met champignons (glutenvrij, paleo, low carb)
Dit artikel werd geschreven in samenwerking met KitchenAid.
www.kitchenaid.be
ads
ads