Gezonde snack: vegan snickers met pompoen

Geüpdatet op 31 oktober 2024 Druk het recept af door Elle Eten en Natalia Vanthienen Foto’s: Maxime Degée
  • Dessert Hapjes
  • 4 h
  • 20 mn
  • 20 repen
  • Easy
Gezonde snack: vegan snickers met pompoen

Snickers staat niet voor niets bekend als 's werelds best verkochte bar: karamel, pinda's, chocolade - al deze ingrediënten samen zorgen voor een unieke en uiterst verslavende smaak. Als je nu de suiker (het eerste ingrediënt op de lijst), palmolie, melk en additieven (niet erg gezond) weglaat en vervangt door noten en pompoen, krijg je een dessert dat zelfs als ontbijt kan. Klinkt verleidelijk, niet?

Ingrediënten

  • 1 kopje walnoten (170 gr)
  • 3/4 kopje geroosterde pinda's (180 gr)
  • 8 kleine dadels
  • 4 lepels cacao
  • 200 gr gebakken pompoen (met schil)
  • 230 gr pindakaas
  • 50 gr agavesiroop of honing (dit is niet veganistisch)
  • 50 ml water
  • 1/2 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1-2 handen vol pindanoten
  • 125-150 gr pure chocolade 90%

Bereiding

  1. Maal in de keukenmachine de noten en pinda's tot kleine stukjes. Voeg de dadels en het cacaopoeder toe en meng tot je een homogene massa krijgt, kruimelig, maar stevig.
  2. Verdeel de korst over de bodem van een taartpan van 22 cm (bekleed met bakpapier).
  3. Meng voor de karamellaag alle ingrediënten met een keukenmachine tot een glad, homogeen mengsel. Giet de vulling over de korst. Plaats in de koelkast gedurende 3-4 uur.
  4. Haal je bereiding uit de koelkast en laat 30 minuten rusten, daarna haal je de snickers uit de pan en snijd je deze in rechthoeken van ongeveer 8 cm x 2 cm. Bedek elke reep goed met pinda's en vervolgens met een laagje chocolade.

#ELLEETENCLUB
Met haar instagram Natural by Natalia (7K) deelt Natalia Vanthienen haar vele passies: zelfgemaakte natuurlijke zepen, suikervrije lekkernijen en veganistische recepten. Daarnaast heeft de Brusselse talent voor fotografie en keramiek.

Instagram : @naturellebynatalia
Website: naturellebynatalia.com

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor