Herfstige lasagne met spinazie en pompoen
Non spécifié
15 min
45 min
8 personen
Easy
Ingrediënten
- 1/2 middelgrote pompoen
- 6-8 lasagnevellen
- 500 gr ricotta
- 400 gr spinazie
- 200 gr champignons
- 300 ml passata
- 1 ui
- 3 knoflookteentjes
- zout, peper
- parmezaan
- 2 el groentebouillon
- olijfolie
- Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de pompoen in dunne plakjes van 1/2 cm (verwijder de schil niet).
- Leg de plakjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met zout, peper en een beetje olijfolie. Schuif ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui tot ze glazig zijn. Voeg de gewassen spinazie toe, breng op smaak met zout, peper en groentebouillon. Laat 5 min. sudderen en roer af en toe, tot het kookvocht grotendeels verdwenen is. Haal de pot van het vuur, voeg de ricotta toe en zet apart.
- Stel de lasagne samen: smeer 2 tot 3 eetlepels tomatensaus uit in een ovenschaal, leg vervolgens een laagje lasagnevellen op de bodem van de schaal en bedek deze met 1/2 van het spinaziemengsel. Leg vervolgens een laagje met plakjes pompoen. Bedek met tomatensaus. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn.
- Werk af met tomatensaus en enkele plakken pompoen en verkruimel de parmezaanse kaas erbovenop. Bak de lasagne 45 minuten in de oven.
#ELLEETENCLUB
Met haar instagram Natural by Natalia (7K) deelt Natalia Vanthienen haar vele passies: zelfgemaakte zepen, suikervrije zoetigheden en veganistische recepten. Daarnaast heeft deze Brusselse talent voor fotografie en keramiek.
Instagram : @naturellebynatalia
Website: naturalbynatalia.com
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads