Een voedzaam, vegan ontbijt kan je perfect op voorhand bereiden. Deze superfood granola met plantaardige yoghurt geeft je genoeg energie om de dag te beginnen.
Ingrediënten
- 20 g extra vergine kokosolie
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 rijpe banaan (100 g), in stukjes
- 1 citroen, sap (4 el)
- 100 g havermout
- 75 g boekweitvlokken
- 20 g kokosvlokken
- 20 g lijnzaad
- 40 g pompoenpitten
- 20 g rauw sesamzaad
- 75 g rauwe walnoten
- 1 sinaasappel, geraspt
- 1⁄2 el kaneel
- Snufje zout
- 2 el goji bessen
- 200 ml Abbot Kinney’s Coco Greek Style
- handje blauwe bessen
- handje bramen
- verse munt
Bereiding
class="page" title="Page 1">
- Verwarm de oven voor op 170 °C graden, en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Smelt de kokosolie in een steelpan op laag vuur.
- Doe de kokosolie, olijfolie, banaan en citroensap in de keukenmachine. Pureer totdat alles
goed is gemengd.
- Meng de havermout, boekweitvlokken, kokosvlokken, alle zaden, walnoten, sinaasappelrasp,
kaneel en zout in een kom.
- Voeg de inhoud van de keukenmachine toe aan de kom en roer totdat alles goed is gemengd.
- Verdeel de granola gelijk over het bakpapier, en schuif de bakplaat in de oven voor ca. 40 minuten. Schep elke 12 minuten de granola om zodat die gelijkmatig bruin wordt.
- Laat de granola volledig afkoelen. Voeg de goji bessen toe, meng, en berg de granola op in een weckpotje.
- Strooi je zelfgemaakte granola over de plantaardige yoghurt en voeg wat bessen en muntblaadjes toe.