Notenreep met plantaardige frozen yoghurt
Non spécifié
15 min
120 min
2 repen
Easy
Ingrediënten
- 1 el chiazaad
- 400 ml Abbot Kinney’s Coco Greek Style
- 40 g rauwe amandelen
- 40 g rauwe walnoten
- 80 g dadels, pitloos
- 1,5 el havermout
- 1⁄4 tl kaneel
- 1⁄2 el lijnzaad
- zeezout
- 5 frambozen, gehalveerd
- 2 aardbeien, dun gesneden handje zwarte bessen
- 1⁄4 banaan, dun gesneden
- Bekleed een kleine bakplaat of 2 ovenschalen (van elk 17 x 25 cm) met bakpapier.
- Voeg de yoghurt en chiazaadjes samen tot een homogeen mengsel. Zet opzij.
- Doe de amandelen in de keukenmachine en mix voor 3 seconden, voeg daarna de walnoten toe en mix opnieuw 3 seconden. Voeg de dadels toe en pureer voor ca. 10 seconden.
- Verhit een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur, en voeg havermout, kaneel en zout toe. Bak al roerend 3 minuten. Voeg het lijnzaad-, noten- en dadelmengsel uit de keukenmachine toe, en bak het geheel al roerend goudbruin. Nu heb je een heerlijk kruimeldeeg!
- Giet en verdeel de yoghurt in de bereide ovenschalen (met bakpapier) en verspreid tot je overal een gelijkmatig dunne laagje krijgt (0,5 – 0,8 cm). Maak het geheel af met fruit en het kruimeldeeg.
- Bedek de ovenschalen (of bakplaat) met aluminiumfolie. Plaats in de vriezer voor 2 uur, of de hele nacht, totdat de repen volledig zijn bevroren.
- Snijd je bereiding in repen. Serveer meteen, en bewaar de repen in de diepvriezer in een luchtdichte bak of zak.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads