Voor elke snack bestaat een gezonde variant! Deze notenreep bevat niets dan voedzame ingrediënten en is volledig vegan-proof
Ingrediënten
- 1 el chiazaad
- 400 ml Abbot Kinney’s Coco Greek Style
- 40 g rauwe amandelen
- 40 g rauwe walnoten
- 80 g dadels, pitloos
- 1,5 el havermout
- 1⁄4 tl kaneel
- 1⁄2 el lijnzaad
- zeezout
- 5 frambozen, gehalveerd
- 2 aardbeien, dun gesneden handje zwarte bessen
- 1⁄4 banaan, dun gesneden
Bereiding
class="page" title="Page 2">
- Bekleed een kleine bakplaat of 2 ovenschalen (van elk 17 x 25 cm) met bakpapier.
- Voeg de yoghurt en chiazaadjes samen tot een homogeen mengsel. Zet opzij.
- Doe de amandelen in de keukenmachine en mix voor 3 seconden, voeg daarna de walnoten toe en mix opnieuw 3 seconden. Voeg de dadels toe en pureer voor ca. 10 seconden.
- Verhit een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur, en voeg havermout, kaneel en zout toe. Bak al roerend 3 minuten. Voeg het lijnzaad-, noten- en dadelmengsel uit de keukenmachine toe, en bak het geheel al roerend goudbruin. Nu heb je een heerlijk kruimeldeeg!
- Giet en verdeel de yoghurt in de bereide ovenschalen (met bakpapier) en verspreid tot je overal een gelijkmatig dunne laagje krijgt (0,5 – 0,8 cm). Maak het geheel af met fruit en het kruimeldeeg.
- Bedek de ovenschalen (of bakplaat) met aluminiumfolie. Plaats in de vriezer voor 2 uur, of de hele nacht, totdat de repen volledig zijn bevroren.
- Snijd je bereiding in repen. Serveer meteen, en bewaar de repen in de diepvriezer in een luchtdichte bak of zak.