Artisjok met dip van kokosyoghurt

Geüpdatet op 12 november 2019 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • Voorgerecht Hapjes
  • 10 mn
  • 40 mn
  • 4 porties
  • Easy
Artisjok met dip van kokosyoghurt

Op zoek naar een gezond tussendoortje of hapje voor je gasten? Artisjok is een ondergewaardeerd, doch verrukkelijk seizoensingredïent waarmee je iedereen verrast.

Ingrediënten

  • 2 artisjokken
  • 2 el Abbot Kinney’s Coco Greek Style
  • 1 citroen
  • 2 el mosterd
  • 1⁄2 el extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1⁄2 citroen, sap
  • handje verse peterselie, fijn gesneden
  • zwarte peper & zout

Bereiding

class="page" title="Page 3">

  1. Neem de artisjokken, snijd het uiteinde van de stam (1-2 cm) en verwijder de buitenste bladeren.
  2. Snijd de citroen door de helft. Wrijf de artisjokken helemaal in met een citroenhelft om verkleuring tegen te gaan. Knijp vervolgens het sap van beide citroenparten in een kom.
  3. Zet een grote pan water op middelhoog vuur, en voeg beide artisjokken toe. Voeg het citroensap toe, en doe een bord bovenop de artisjokken zodat ze niet te veel naar de oppervlakte drijven. Doe de deksel op de pan en kook 30-40 minuten. De artisjokken zijn gaar als je met een vork door de stam kunt prikken. Giet af.
  4. Bereid in de tussentijd de dipsaus door alle ingrediënten samen te mengen in een kom. Roer goed, en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de artisjokken warm of koud en garneer met wat peterselie en schijfjes citroen.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor