Artisjok met dip van kokosyoghurt

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

40 min

Nombre de personnes

4 porties

Niveau de difficulté

Easy

Artisjok met dip van kokosyoghurt

Ingrediënten

  • 2 artisjokken
  • 2 el Abbot Kinney’s Coco Greek Style
  • 1 citroen
  • 2 el mosterd
  • 1⁄2 el extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1⁄2 citroen, sap
  • handje verse peterselie, fijn gesneden
  • zwarte peper & zout
  1. Neem de artisjokken, snijd het uiteinde van de stam (1-2 cm) en verwijder de buitenste bladeren.
  2. Snijd de citroen door de helft. Wrijf de artisjokken helemaal in met een citroenhelft om verkleuring tegen te gaan. Knijp vervolgens het sap van beide citroenparten in een kom.
  3. Zet een grote pan water op middelhoog vuur, en voeg beide artisjokken toe. Voeg het citroensap toe, en doe een bord bovenop de artisjokken zodat ze niet te veel naar de oppervlakte drijven. Doe de deksel op de pan en kook 30-40 minuten. De artisjokken zijn gaar als je met een vork door de stam kunt prikken. Giet af.
  4. Bereid in de tussentijd de dipsaus door alle ingrediënten samen te mengen in een kom. Roer goed, en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de artisjokken warm of koud en garneer met wat peterselie en schijfjes citroen.

ads

Lore Ginneberge
Lore Ginneberge

Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.

ads