Recept: pittige pompoensoep met gember, rode peper en kokosyoghurt

Geüpdatet op 6 oktober 2023 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • Lunch/Diner
  • 15 mn
  • 30 mn
  • 6-8 porties
  • Beginner
Recept: pittige pompoensoep met gember, rode peper en kokosyoghurt

Verruil de klassieke pompoensoep voor deze spicy variant met gember, kaneel, rode peper en een toefje kokosyoghurt

Ingrediënten

  • 1 grote pompoen (1250 g)
  • olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 wortel, grof gehakt
  • 11⁄2 rode peper, dun gesneden
  •  3 cm gember, dun gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  •  1⁄2 tl kaneelpoeder
  • 1 citroengras stengel
  • sap van 1 sinaasappel
  • 11⁄2 l groentebouillon (3 blokjes)
  • 75 g rauwe amandelvlokken
  • 10 g verse korianderblaadjes
  • 2 limoenen, dun gesneden
  • 1 sinaasappel, dun gesneden
  • 400 ml Abbot Kinney’s Coco Greek Style
  • 6-8 kaneelstokjes
  • zwarte peper & zout

Bereiding

class="page" title="Page 4">

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C graden, en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen door de helft en verwijder de zaden met een lepel. Snijd in stukken, leg op de bakplaat en wrijf in met wat olijfolie. Schuif 30 minuten in de oven.
  3. Breng 11⁄2 liter water aan de kook voor de groentebouillon.
  4. Zet een grote pan op middelhoog vuur. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en bak de ui voor ca. 5 minuten. Voeg dan de wortel, 2⁄3 van de gesneden rode peper en gember toe.
  5. Doe na 5 minuten bakken de knoflook en kaneel erbij. Bak het geheel al roerend 3 minuten.
  6. Voeg de sinaasappelsap, citroengras en groentebouillon toe, en breng aan de kook.
  7. Doe de pompoen zodra deze uit de oven komt in de grote pan, en laat de soep met deksel op laag vuur nog 10 minuten koken. Indien nodig kan je extra water toevoegen. Pureer alles tot een mooi romig geheel.
  8. Zet in de tussentijd een kleine, droge koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de amandelvlokken goudbruin en doe deze in een kom.
  9. Zet de koekenpan terug op laag tot middelhoog vuur, voeg 2 eetlepels olijfolie toe, en bak de overgebleven rode peper al roerend 7 minuten.
  10. Serveer de soep in een diep bord of kom. Voeg een grote lepel Griekse yoghurt toe en garneer met schijfjes limoen en sinaasappel.
  11. Werk af met koriander, rode peper, een kaneelstokje en amandelvlokken.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor