Al 500 jaar lang staat het geheime recept van de delicate maar stevig doorsmakende Cotechino Modena IGP garant voor eenvoudige maar originele gerechten. Zoals deze ragout van kastanjepompoen, snijbieten en groene linzen. Ideaal om het deze winter lekker warm te krijgen.
Ingrediënten
- 1 Cotechino Modena IGP
- 1⁄2 kastanje- pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kruidentuiltje van tijm en laurier
- 350 g groene linzen
- 2 keer een handvol snijbieten
- 2 koffielepels
- kalfsfond
- 1 groentebouillonblokje
- 600 ml water
- 2 koffielepels
- paprikapoeder
- 200 g polenta
- 1,5 l water
- 1 kruidentuiltje van rozemarijn en salie
- 30g boter
- 50ml room
- Peperenzout
Bereiding
- Giet een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de fijngesnipperde ui. Voeg er het paprikapoeder, een groentebouillonblokje en de kalfsfond aan toe.
- Wanneer de ui mooi doorschijnend wordt, doe je er de fijngehakte knoflook en het kruidentuiltje bij.
- Schil de kastanjepompoen en snij hem in blokjes. Gooi die in de pan.
- Laat de kastanjepompoen 10 min koken, voeg er daarna de linzen en het water aan toe.
- Wanneer de linzen gaar zijn (+/- 25 min), doe je er de in stukken gesneden snijbieten bij en laat je ze koken. Snij de Cotechino Modena IGP in stukken en doe die in de pan.
- Laat minstens een uur op een laag vuur sudderen.
- Voor de polenta giet je het maïsgries samen met het kruidentuiltje in het water. Roer goed met een garde tot het gries al het water heeft geabsorbeerd. Voeg er de boter aan toe en breng op smaak met peper en zout. Als je de polenta nog smeuïger wil maken, kan je wat room toevoegen.
- Dien de ragout samen met de romige polenta en enkele takjes tijm op. Je kan er ook nog wat Parmezaanse kaas over strooien.
Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Consorzio Zampone e Cotechino Modena IGP.
www.enjoytheauthenticjoy.eu