Deze lichte lunch of voorgerecht zit boordevol smaak en gezonde voedingsstoffen.
Ingrediënten
- 2 witte uien
- 2 teentjes look, fijngesneden
- 400 gram gemixte champignons (kastanje, shiitake, oesterzwam, maitake, keukenraam,...)
- 4 el witte misopasta
- 1 liter warm water
- 2 el sojasaus
- Zout
- Chilivlokken
Bereiding
- Spoel de uien af en snijd ze in stukjes. Stoof ze in een pot met olijfolie gedurende 5-10 minuten, tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
- Snijd ondertussen de champignons en look fijn. Bak de champignons in een pan met wat olijfolie. Voeg de look toe en laat 1 min meebakken.
- Blus de gestoofde ui met het water en breng aan de kook. Zet het vuur uit en laat ongeveer 20 min afkoelen.
- Voeg de champignons met look toe, de misopasta en sojasaus. Roer even door. Breng op smaak met zout en chilivlokken
- Tip: eens de miso is toegevoegd mag de soep niet meer koken. Miso is gefermenteerd en bevat verschillende mineralen en enzymen. Wanneer deze te hoog verhit worden neemt de kwaliteit af.
Via haar Instagrampagina, blog en vooral workshops deelt holistisch voedingsconsulent Chantal Dierickx haar gezonde levensstijl, holistische voedingstips en heerlijke receptjes. Een leven in balans? Daar doet ze 't voor!
Instagram: @foodbygront
Website: Food by Gront