Op 9 november stond de Pink Lady® centraal in onze keuken tijdens de kookworkshop met Andy De Brouwer en Michel Borsy van restaurant Les Eleveurs. Op het menu stond de ontdekking van een duurzaam product en een bijhorend recept om duimen en vingers bij af te likken!
Krokant, knapperig en heerlijk zoet: de Pink Lady® heeft een unieke smaak en textuur. De grote zorg waarmee ze gekweekt wordt, zit daar voor veel tussen. Respect voor het weer, de bodem en de mens staan hier centraal. Geen verrassing dus dat we er een twee uur durende workshop aan wijdden, in de bulthaup Brussels showroom. Enkele lezeressen van ELLE eten kregen de kans om de workshop mee te volgen. En of we ervan hebben genoten!
We leerden bij
“Deze workshop heeft mijn ogen geopend voor alles wat er met een appel gebeurt vooraleer ze op ons bord belandt. Een Pink Lady® brengt eerst 7 maanden door aan de boom, een boom die vlakbij groeit: Frankrijk, Spanje of Italië. De telers verenigen zich in een solidair netwerk, waarbinnen 2800 appelkwekers zich engageren om hun boomgaard op een duurzame en innovatieve manier te beheren. Ik kijk nooit meer op dezelfde manier naar een appel!” Johanna
“Ik wist al dat appels goed zijn voor je gezondheid, maar de Pink Lady® is een echte boost voor je vitaliteit! De vruchten blijven zeven maanden aan de boom hangen en worden de hele tijd in de watten gelegd door de producenten, voor ze op ons bord belanden. Op die manier kunnen ze niet alleen hun unieke smaak en kleur ontwikkelen, maar ook nog eens massa’s Vitamine C en antioxidanten aanmaken. Ideaal voor een sterk immuunsysteem en een frisse, jonge huid. Mijn crèmes laat ik voortaan in de kast, de appels mogen op het menu!” Souria
We hadden het over zero waste
65 tot 70% van de Pink Lady® productie belandt in de winkels. Maar dat betekent niet dat we de rest weggooien! Die wordt verwerkt in dierenvoeding, appelsap en appelmoes of wordt gebruikt als bodembemesting. En in de keuken? Ook daar maken we optimaal gebruik van onze ingrediënten: van de steel tot de pitten, we gooien niets weg!
We deden nieuwe ideeën op
”De Pink Lady® kan je met zoveel meer producten combineren dan ik had gedacht! Leslie bewees met haar originele recepten dat je met het unieke aroma de meest klassieke gerechten kan pimpen. Heerlijk! Nu nog thuis verder experimenteren!” Charlotte
In de keuken aan de slag gaan met appels, het was een bijzondere ervaring! Voor wie er niet bij was, delen we graag één van de heerlijke recepten van Andy de Brouwer en Michel Borsy.