3/ Hindefilet in kruidenkorst, Pink Lady® appelcompote, gelakte groenten en poivradesaus
Ingrediënten:
- 1 Pink Lady® appel/ persoon 200 g hindefilet/ persoon
- 1 stengel groene selderij 100 g knolselderij
- 1 wortel
- 2 Charlotte-aardappelen 15 cl witte wijn
- 20 g bruine suiker (cassonade) Peperkoekkruiden Poivradesaus (pepersaus)
Bereiding:
- Snijd de Pink Lady® appels in fijne plakjes en leg ze in een ovenschotel, doe er een klontje boter bij, 20 g cassonade en 15 cl witte wijn
- Plaats 6 minuten in een oven van 160 °C
- Bak de hindefilet in een hete pan gedurende 4 minuten aan elke kant
- Haal de hindefilet van het vuur en voeg er de klaargemaakte groenten bij (groene selderij, knolselderij, wortel en aardappelen)
- Rol de hindefilet in de peperkoekkruiden
- Laat 5 minuten in de oven rusten op 50 °
- Bordpresentatie: Schik alles mooi op een bord en werk af met de poivrade (bruine wildsaus met peper)