3/ Hindefilet in kruidenkorst, Pink Lady® appelcompote, gelakte groenten en poivradesaus

Ingrediënten:

  • 1 Pink Lady® appel/ persoon 200 g hindefilet/ persoon
  • 1 stengel groene selderij 100 g knolselderij
  • 1 wortel
  • 2 Charlotte-aardappelen 15 cl witte wijn
  • 20 g bruine suiker (cassonade) Peperkoekkruiden Poivradesaus (pepersaus)

Bereiding:

  1. Snijd de Pink Lady® appels in fijne plakjes en leg ze in een ovenschotel, doe er een klontje boter bij, 20 g cassonade en 15 cl witte wijn
  2. Plaats 6 minuten in een oven van 160 °C
  3. Bak de hindefilet in een hete pan gedurende 4 minuten aan elke kant
  4. Haal de hindefilet van het vuur en voeg er de klaargemaakte groenten bij (groene selderij, knolselderij, wortel en aardappelen)
  5. Rol de hindefilet in de peperkoekkruiden
  6. Laat 5 minuten in de oven rusten op 50 °
  7. Bordpresentatie: Schik alles mooi op een bord en werk af met de poivrade (bruine wildsaus met peper)