4/ Zandtaartjes met gekonfijte Pink Lady®, espuma van verse room met praliné en karamel van gezouten boter
Ingrediënten:
- 2 Pink Lady® appels
- 500 g zanddeeg
- 50 g gezouten boter
- 50 g basterdsuiker (blonde cassonade) 200 g verse room (ongepasteuriseerd) 100 g praliné
- 100 ml melk
Bereiding:
- Bak de taartbodempjes in een oven op 180 °C en houd apart
- Snijd de Pink Lady® appels in twee, leg ze in een ovenschotel met de boter en de suiker en bak ze 10 minuten in een oven op 180 °C
- Voor de espuma: meng de pralinépasta met de melk en nadien met de room, giet door een fijne puntzeef en doe in een siphon
- Leg de Pink Lady® appels op de taartbodempjes (de Pink Lady® appels moeten lauwwarm zijn) en voeg de pralinéroom eraan toe
Lees meer:
Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Pink Lady.
appel-pinklady.com