Recept: Geroosterde wortels met wortelloof en verse kaas
Non spécifié
15 min
60 min
4 personen
Beginner
Ingrediënten
- 500 g wortels
- 3 el olijfolie
- 3 el honing
- 15 g wortelloof
- 150 g St Môret® natuur
- 1/2 teen look
- Verwarm de oven voor op 180°C. Was de wortels – mét loof – schoon onder stromend koud water. Snij het loof van de wortels.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortels over de bakplaat. Besprenkel de wortels met de olie en de honing en meng onder elkaar.
- Rooster de wortels ongeveer 60 minuten tot ze gaar zijn. Schep halverwege om.
- Doe het wortelloof, de St Môret en de look in een blender en mix tot een gladde dip.
- Serveer de wortels op een leuk bord met de frisse dip. Tip: nog andere groenten over? Rooster ze samen met de wortels en serveer.
Meet Marta! De Belgische met Poolse roots maakt het mooie weer op Instagram met haar prachtige beelden en heerlijke recepten. Ze houdt van makkelijke recepten met seizoensgebonden ingrediënten, die ze omtovert tot (meestal) vegetarische gerechtjes voor elke dag.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads