Recept: Geroosterde wortels met wortelloof en verse kaas

Geüpdatet op 25 november 2019 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Marta Majewska
  • Voorgerecht Hapjes
  • 15 mn
  • 1 h
  • 4 personen
  • Beginner
Recept: Geroosterde wortels met wortelloof en verse kaas

Helemaal crazy for carrots en je weet niet goed wat te doen met die eenzame wortels in de koelkast? Tover een gezond en licht aperitiefhapje op tafel door de wortels te roosteren en te serveren met een dip op basis van een heerlijk verse kaas.

Ingrediënten

  • 500 g wortels
  • 3 el olijfolie
  • 3 el honing
  • 15 g wortelloof
  • 150 g St Môret® natuur
  • 1/2 teen look

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Was de wortels - mét loof - schoon onder stromend koud water. Snij het loof van de wortels.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortels over de bakplaat. Besprenkel de wortels met de olie en de honing en meng onder elkaar.
  3. Rooster de wortels ongeveer 60 minuten tot ze gaar zijn. Schep halverwege om.
  4. Doe het wortelloof, de St Môret en de look in een blender en mix tot een gladde dip.
  5. Serveer de wortels op een leuk bord met de frisse dip. Tipnog andere groenten over? Rooster ze samen met de wortels en serveer.

#ELLEETENCLUB

Meet Marta! De Belgische met Poolse roots maakt het mooie weer op Instagram met haar prachtige beelden en heerlijke recepten. Ze houdt van makkelijke recepten met seizoensgebonden ingrediënten, die ze omtovert tot (meestal) vegetarische gerechtjes voor elke dag.

@Everyday_marta

Everydaymarta.com

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor