Recept: easy peasy bladerdeegtaartjes met spinazie, erwten en kaas

Geüpdatet op 25 november 2019 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Marta Majewska
  • Voorgerecht Hapjes
  • 10 mn
  • 16 mn
  • 16 taartjes
  • Beginner
Recept: easy peasy bladerdeegtaartjes met spinazie, erwten en kaas

Hebben je kids de erwten van gisteren laten liggen op hun bord? Stop ze in een hartig jasje en laat ze smullen van deze schattige taartjes.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 30 g verse spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 30 g erwten, gekookt
  • 100 g St Môret® natuur
  • 1 ei

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olijfolie in een diepe pan en laat de spinazie slinken.
  2. Snij 16 kleine rondjes uit het deeg. Schep een lepeltje St Môret® in het midden van elk rondje.
  3. Verdeel de spinazie en de erwten over de rondjes deeg. Bestrijk de uiteinden van het deeg met losgeklopt ei. Bak gedurende 15 minuten. Klaar!
  4. TIPS: Werk af met wat tuinkers en serveer. Lekker warm én koud! Tomaat of courgette over? Vervang de erwten en spinazie en geef er zo een mediterrane toets aan.

#ELLEETENCLUB

Meet Marta! De Belgische met Poolse roots maakt het mooie weer op Instagram met haar prachtige beelden en heerlijke bordjes. Ze houdt van makkelijke recepten met seizoensgebonden ingrediënten, die ze omtovert tot (meestal) vegetarische gerechtjes voor elke dag.

@Everyday_marta

Everydaymarta.com

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor