Een heerlijk zoete zonde om je gasten mee te verwennen
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 15 g verse gist
- 15 cl lauwe melk
- 40 g zachte boter
- 20 g rietsuiker
- 5 g fijn zout
- 250 g ontpitte kersen
- 40 g amandelpoeder
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 ei
Bereiding
- Doe de melk in de kom van de robot los er de gist in op. Voeg de rest van de ingrediënten voor het deeg toe. Kneed 7 tot 8 minuten tot je een homogeen deeg krijgt. Laat 40 minuten rijzen.
- Bestrooi je werkblad met bloem en leg er het deeg op. Rol uit in een rechthoek van 40 x 30 cm.
- Snij de kersen in tweeën en doe ze in een kom. Voeg rietsuiker, amandelpoeder en kaneel toe en meng goed dooreen.
- Verdeel de kersen over het deeg en rol strak op. Snij ronde schijfjes van 2 tot 3 cm dik en leg ze in een rechthoekige, beboterde en met bloem bestrooide vorm. Laat 30 minuten rijzen. Doe een eetlepel water bij het ei en kluts goed dooreen. Bestrijk de rolletjes met het eimengsel.
- Bak 20 tot 25 minuten op 180 °C.