Een dessertje om voluit van te genieten, met rijke smaken van chocolade en Grand Marnier.
Ingrediënten
- 500 g pure chocolade
- 75 g suiker
- 350 g volle room
- 75 g zachte boter
- 60 g Grand Marnier
- 100 g cacaopoeder of zwart sesamzaad
Bereiding
- Doe de chocolade in een grote kom van roestvrij staal. Breng de room en de suiker aan de kook. Giet de kokende room over de chocolade. Laat 5 minuten staan zonder aan te raken.
- Meng het mengsel goed dooreen met behulp van een spatel. Roer altijd in het midden van de kom en in dezelfde richting om een glanzende ganache te krijgen. Voeg, wanneer de ganache een temperatuur heeft van 35 à 40 °C, de boter en de Grand Marnier toe. Zet een deksel op de kom en laat de ganache enkele uren in de koelkast opstijven.
- Schep met een lepel bolletjes ganache. Rol de bolletjes voorzichtig tussen je handen en bedek ze met cacao of zwart sesamzaad. Leg de truffels op een bord, zet enkele uren in de ijskast en bewaar ze op een koele plaats.