Comforting, eenvoudig en heerlijk, deze portobello-ravioli maakt vast indruk aan tafel. De bouillon is bovendien vooraf klaar te maken!
Ingrediënten
- 1/2 pakje Aziatische ravioli (20 blaadjes)
- 4 portobello-champignons
- 2 jonge uien
- 4 eetlepels teriyaki-saus
- 3 eetlepels groentebouillonblokjes (van de biowinkel)
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje gember
- 1 steranijs
- 1/2 kaneelstokje
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak eerst de bouillon klaar. Los daarvoor 3 eetlepels bouillonblokjes in 1,5 l kokend water. Voeg dan de knoflook en de fijngehakte gember toe, net als het halve kaneelstokje en de steranijs. Laat 20 min zachtjes koken, zonder deksel. Zet het vuur uit. Verwijder de steranijs en de kaneel, dek af en laat rusten.
- Snij de portobello-champignons in schijfjes. Leg op een schotel en smeer ze met behulp van een penseel in met de teriyaki-saus. Bak 20 min in de oven.
- Hak de helft van de gebakken portobello-champignons fijn. Voeg er een mespuntje peper en de fijngehakte jonge uien aan toe.
- Maak de ravioli klaar. Schep er een theelepel vulsel op, vorm mooie driehoekjes, sluit en bevochtig lichtjes de randen van de pasta.
- Laat de ravioli 1 min koken in de kokende bouillon en serveer meteen.
EXTRA TIP:
Hoe langer je de bouillon laat koken, hoe sterker die smaakt. Experimenteer naar wens, ook door een eigen toets aan te brengen: combineer met andere knapperige groenten of kruiden en specerijen naar keuze. Ook een bosje koriander zorgt voor een heerlijke toets!