Blogger “Baked Louie’s” staat al langer gekend om zijn heerlijk creatieve desserts & gebak maar nu doet hij er nog een schepje bovenop met zijn versgedrukt bakboek “Alles wat in de oven past”. Als ik dan al een excuus nodig had om mijn bakvormen nog eens boven te halen is dat bij deze gebeurd. De “oh my oreo cake” moest en zou het worden, alles wat na pagina 40 kwam was opeens zo belangrijk niet meer…
Om de schade nog enigszins de beperken verving ik de bloem door speltbloem, kristalsuiker door kokosbloemsuiker en boter door plantaardige boter, the choice is yours ;)
Ingrediënten
Voor de taart:
- 19-tal Oreo’s om de bodem te bedekken
- 12-tal Oreo’s voor het beslag
- 280 gr bloem
- 70 gr ongezoet cacaopoeder
- 240 gr kristalsuiker
- 24 gr bakpoeder
- 160 gr boter, gesmolten en afgekoeld
- 4 eieren
- 250 ml melk
Voor het glazuur:
- 115 gr boter op kamertemperatuur
- 250 gr roomkaas (Philadelphia)
- 400 gr poedersuiker
- 8-tal
Lees het volledige recept op Cookanista.be