1/ HUMMUS VAN KASTANJES MET PITACHIPS
Vervang de kikkererwten van het klassieke hummusrecept door een 100% seizoensgebonden product: kastanjes. Met hun lichtzoete smaak vormen ze gegarandeerd dé verrassing van het aperitief.
Ingrediënten
Voor de hummus
- 250 g geroosterde kastanjes
- 2 eetlepels tahin
- Het sap van 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel komijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels water
- Peper en zout
Voor de pitachips
- 3 pitabroodjes
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Extra vierge olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
Maak de pitachips klaar. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pita’s overlangs in tweeën en snij ze dan in driehoekjes. Leg de driehoekjes op een bakplaat en bestrooi met de kruiden. Giet er nog een scheutje olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout aan de hand van de Seasoning Mill van Cuisinart. Meng met je vingers. Bak 5 à 7 minuten in de oven.
Maak de kastanjehummus klaar. Doe alle ingrediënten in de Mini Prep Pro hakmolen/mixer van Cuisinart en mix tot je een fijne puree krijgt. Voeg indien nodig nog een beetje water toe. Doe in een mooie kom. Werk af met een scheutje olijfolie en een paar stukjes kastanjes. Breng op smaak met peper en zout aan de hand van de Seasoning Mill van Cuisinart.