2/ GLÜHWEIN MET VEENBESSEN & KERSTKRUIDEN
De glanzende, rode veenbessen of cranberry’s zijn ideaal om te serveren op kerst. Met hun lichtzure smaak brengen ze een beetje contrast in dit heerlijke glühweinrecept. Wat deze winterdrank extra lekker maakt, is de zelf samengestelde mix van kruiden die je naar wens kunt toevoegen.
Ingrediënten
Voor de kruidenmix
- 5 à 6 kaneelstokjes
- 5 à 6 jeneverbessen
- 5 à 6 roze peperbessen
- 2 kruidnagels
- 2 anijssterren
- 1 muskaatnoot
Voor de glühwein
- 75 cl rode wijn
- 100 g verse veenbessen
- 30 cl veenbessensap
- 3 eetlepels honing
- Gedroogde bloedsinaasappelen
Bereiding
Maak het kruidenmengsel klaar. Doe de kruiden in de Spice Grinder van Cuisinart. Mix fijn en bewaar in een mooie pot.
Maak de glühwein klaar. Open de fles rode wijn moeiteloos met de Wine Opener van Cuisinart. Giet in een grote kookpot. Voeg veenbessensap, honing, verse veenbessen en bloedsinaasappelen toe. Doe er 2 theelepels zelfgemaakte kruiden bij. Breng snel aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Serveer in mooie kopjes en werk telkens af met een kaneelstokje, een anijsster of een schijfje sinaasappel.