3/ MILLEFEUILLE MET GEGRILDE CHAMPIGNONS EN KRUIDENCRÈME
Dit originele en makkelijk klaar te maken voorgerecht zal al snel je favoriete noodoplossing worden bij last-minutebezoek. Je hoeft je fornuis niet aan te zetten om deze millefeuille te bereiden. Extra tip: gril zonder vet te gebruiken voor een knapperig resultaat.
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 150 g paddenstoelen (champignons, cantharellen, gele stekelzwam …)
- 200 g verse kaas
- 50 g vloeibare room
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 handvol platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- Verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum …)
- Peper en zout
Bereiding
Snij rechthoeken uit in het bladerdeeg. Gril die 5 tot 6 minuten op de effen plancha-bakplaten van de Griddle & Grill van Cuisinart. Hou opzij. Snipper de knoflook fijn. Maak de paddenstoelen schoon met een borstel. Snij ze in reepjes. Verhit de olijfolie op de gegroefde platen van de grill en bak de champignons. Bak 5 tot 6 minuten.
Maak de vulling klaar. Doe de verse kaas en de fijngehakte kruiden in een kom en meng goed door elkaar. Maak de millefeuille door laagjes bladerdeeg, verse kaas en gegrilde champignons op elkaar te stapelen.