Klassieke cheesecake met kaki’s
Non spécifié
20 min
45 min
8 personen
Beginner
Ingrediënten
- 50 g koekjes (van het type Digestive)
- 125 g gesmolten boter
- 500 g plattekaas natuur
- 125 g zure room
- 125 g suiker
- 1 koffielepel vanille-extract
- 2 eieren
- 2 tot 3 kaki's
- Enkele physalis
- Verwarm de oven voor op 180°C of 165°C (bij een oven met heteluchtfunctie). Breek de koekjes in stukken en doe ze in de mixerkom. Mix tot je nog lichtjes grove kruimels overhebt. Voeg er de gesmolten boter aan toe en meng. Spreid het mengsel met je hand of met de achterzijde van een grote lepel op de bodem van de bakvorm open. Druk niet te hard aan en zorg dat het mengsel aan de randen iets hoger komt. Plaats in de koelkast.
- Neem de elektrische handmixer en meng de plattekaas en de room in een grote kom (of in je KitchenAid-keukenrobot) tot je een romig mengsel verkrijgt. Voeg er de suiker, het vanille-extract, de losgeklopte eieren aan toe en meng opnieuw.
Klop de room op in je keukenmixer. Wij werken met het merk KitchenAid.
- Giet het mengsel op de koekjesbasis in de ronde bakvorm en maak het oppervlak glad met een spatel. Plaats een veertigtal minuten in de oven, tot de cake aan de buitenkant stevig maar binnenin nog wiebelig is.
Gebruik de glazen kom met maataanduiding van KitchenAid.
- Zet de oven uit en laat de cheesecake er nog 45 in staan. Haal de cake daarna uit de oven, laat hem afkoelen en plaats hem dan minstens 6 uur op een koele plek. Haal hem 15 minuten voor het opdienen uit de koelkast, maak hem uit de bakvorm los en plaats hem op de serveerschaal.
- Snij de kaki’s in fijne schijfjes en leg ze in een rozet bovenop de cheesecake. Versier met lampionplantjes.
De tip van EAT
Voor de basis kan je ook bastognekoekjes of speculoos gebruiken.
KAKI’S
Kaki’s zijn afkomstig uit Japan. Je eet ze wanneer ze goed rijp zijn, zodat je volop van hun zoete, karakteristieke smaak kan genieten. Hiervoor moeten ze zacht aanvoelen en ietwat rimpelig zijn. Kaki’s zitten barstensvol vitamine C en caroteen, ideaal dus om er goed te blijven uitzien. In welk seizoen vind je ze? Van oktober tot januari. Ze groeien op warme plekken als Spanje, Italië, Corsica en zelfs Zuid-Frankrijk. Andere ideeën naast de cheesecake met kaki’s? Je kan deze vrucht ter vervanging van suiker ook als moes gebruiken bij het bakken van cake of taart. Een makkie!
LEES OOK
Cheesecake met mascarpone en citroen
ads
ads