Lichte salade met avocado en bloedsinaasappel

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

15 min

Temps de cuisson

00 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Beginner

Lichte salade met avocado en bloedsinaasappel

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  •  2 bloedsinaasappels
  •  1 handvol verse koriander
  •  1/4 rode ui
  • 2 el. limoensap
  •  1 el. fleur de sel
  • 2 el. extra vergine olijfolie
  •  1 el. zwarte sesamzaadjes
  •  1 el. paprikapoeder

salade met avocado

  1. Snijd de ui in dunne plakjes. Vul een middelgrote kom met ijs en water en laat de uien 10 tot 20 minuten weken. Deze stap maakt ze knapperig en neemt wat van de scherpe smaak weg.
  2. Schil de bloedsinaasappels en snijd dunne plakjes in de breedte. Schil en snijd ook de avocado in dikke plakken. Leg de sinaasappel- en avocadoplakken op elkaar in een grote serveerschotel.
  3. Laat de uien goed uitlekken en voeg ze toe aan het gerecht.
  4. Besprenkel de salade met limoensap en strooi er een royale hoeveelheid fleur de sel overheen. Voeg de zwarte sesamzaadjes, het paprikapoeder en de koriander toe, en voeg er als laatste de olijfolie aan toe. Dien onmiddellijk op om te voorkomen dat de avocado verkleurt.

 

Meer avocadorecepten?

ads

Lore Ginneberge
Lore Ginneberge

Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.

ads