Lichte salade met avocado en bloedsinaasappel
Non spécifié
15 min
00 min
4 personen
Beginner
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado's
- 2 bloedsinaasappels
- 1 handvol verse koriander
- 1/4 rode ui
- 2 el. limoensap
- 1 el. fleur de sel
- 2 el. extra vergine olijfolie
- 1 el. zwarte sesamzaadjes
- 1 el. paprikapoeder
- Snijd de ui in dunne plakjes. Vul een middelgrote kom met ijs en water en laat de uien 10 tot 20 minuten weken. Deze stap maakt ze knapperig en neemt wat van de scherpe smaak weg.
- Schil de bloedsinaasappels en snijd dunne plakjes in de breedte. Schil en snijd ook de avocado in dikke plakken. Leg de sinaasappel- en avocadoplakken op elkaar in een grote serveerschotel.
- Laat de uien goed uitlekken en voeg ze toe aan het gerecht.
- Besprenkel de salade met limoensap en strooi er een royale hoeveelheid fleur de sel overheen. Voeg de zwarte sesamzaadjes, het paprikapoeder en de koriander toe, en voeg er als laatste de olijfolie aan toe. Dien onmiddellijk op om te voorkomen dat de avocado verkleurt.
Meer avocadorecepten?
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads