Lichte salade met avocado en bloedsinaasappel

Gepubliceerd op 14 januari 2020 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Emilie Mascia Foto’s: Lou West
  • Lunch/Diner
  • 15 mn
  • 4 personen
  • Beginner
Lichte salade met avocado en bloedsinaasappel

Wij zijn dol op bloedsinaasappels vanwege hun pittige smaak en prachtige kleur, die gaan geweldig samen met zachte avocado.

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  •  2 bloedsinaasappels
  •  1 handvol verse koriander
  •  1/4 rode ui
  • 2 el. limoensap
  •  1 el. fleur de sel
  • 2 el. extra vergine olijfolie
  •  1 el. zwarte sesamzaadjes
  •  1 el. paprikapoeder

Bereiding

salade met avocado

  1. Snijd de ui in dunne plakjes. Vul een middelgrote kom met ijs en water en laat de uien 10 tot 20 minuten weken. Deze stap maakt ze knapperig en neemt wat van de scherpe smaak weg.
  2. Schil de bloedsinaasappels en snijd dunne plakjes in de breedte. Schil en snijd ook de avocado in dikke plakken. Leg de sinaasappel- en avocadoplakken op elkaar in een grote serveerschotel.
  3. Laat de uien goed uitlekken en voeg ze toe aan het gerecht.
  4. Besprenkel de salade met limoensap en strooi er een royale hoeveelheid fleur de sel overheen. Voeg de zwarte sesamzaadjes, het paprikapoeder en de koriander toe, en voeg er als laatste de olijfolie aan toe. Dien onmiddellijk op om te voorkomen dat de avocado verkleurt.

 

Meer avocadorecepten?

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor