Wat is er lekkerder dan warme wentelteefjes? Wentelteefjes van zelfgemaakt brood! Met de Niamh bakmix zet je dit zoete ontbijt (of dessert) zonder zorgen op tafel.
Ingrediënten
- 500 g Mix voor Crunchy Gold
- 300 ml water (kamertemperatuur)
- Een beetje bloem
- 3 eieren
- 300 ml melk
- 3 el suiker
- Bakvorm 10 x 25 cm
- Vers rood fruit (aardbeien, frambozen, aalbessen, etc.)
- Poedersuiker
Bereiding
Voor het brood
- Kneed de broodmix en het water 20 minuten met de hand of 10 minuten met de keukenrobot tot een soepel deeg.
- Dek af met een keukenhanddoek. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Druk plat en kneed nog 1 à 2 minuten. Gebruik een beetje bloem om het werkvlak en de deegrol mee te bepoederen.
- Leg je deeg in een ingevette bakvorm. Laat zo’n 40 minuten afgedekt rijzen op kamertemperatuur tot het volume verdubbeld is.
- Bak het brood 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C.
- Laat het brood afkoelen.
Voor de wentelteefjes
- Snijd je volledige brood in sneetjes van 1 cm dik en plaats alle sneetjes in de bakvorm.
- Meng de eieren met de melk en overgiet je brood met het mengsel.
- Bestrooi met suiker en bak gedurende 30 minuten op 180°C.
- Dien de wentelteefjes lauw op met vers rood fruit en wat poedersuiker.