Recept: Crunchy Gold wentelteefjes uit de oven met bloemsuiker en rood fruit
Non spécifié
60 min
60 min
4 personen
Easy
Ingrediënten
- 500 g Mix voor Crunchy Gold
- 300 ml water (kamertemperatuur)
- Een beetje bloem
- 3 eieren
- 300 ml melk
- 3 el suiker
- Bakvorm 10 x 25 cm
- Vers rood fruit (aardbeien, frambozen, aalbessen, etc.)
- Poedersuiker
Voor het brood
- Kneed de broodmix en het water 20 minuten met de hand of 10 minuten met de keukenrobot tot een soepel deeg.
- Dek af met een keukenhanddoek. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Druk plat en kneed nog 1 à 2 minuten. Gebruik een beetje bloem om het werkvlak en de deegrol mee te bepoederen.
- Leg je deeg in een ingevette bakvorm. Laat zo’n 40 minuten afgedekt rijzen op kamertemperatuur tot het volume verdubbeld is.
- Bak het brood 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C.
- Laat het brood afkoelen.
Voor de wentelteefjes
- Snijd je volledige brood in sneetjes van 1 cm dik en plaats alle sneetjes in de bakvorm.
- Meng de eieren met de melk en overgiet je brood met het mengsel.
- Bestrooi met suiker en bak gedurende 30 minuten op 180°C.
- Dien de wentelteefjes lauw op met vers rood fruit en wat poedersuiker.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads