Verras groot en klein met deze grappige broodjes in de vorm van koala's. Heerlijk met de zelfgemaakte amandelpasta.
Ingrediënten
- 500 g Niamh broodmix Magic White
- 330 ml water (kamertemperatuur)
- 2 eieren
- 12 amandelen
- 1 el gemalen amandelen
- 1 chocoladestift
- Een beetje bloem
- 100 g melkchocolade
- 125 g margarine
- 1 tl kaneel
Bereiding
Voor 8 koalabroodjes
- Kneed de broodmix en water 20 minuten met de hand of 10 minuten met de keukenrobot tot een soepel deeg.
- Dek af met een keukenhanddoek. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Druk plat en kneed nog 1 à 2 minuten. Strooi steeds wat bloem op het werkblad en het deeg.
- Verdeel het deeg in 8 bolletjes van 45 g en 16 kleine bolletjes van 3 g. Leg telkens een grote bol op een bakplaat en leg er de twee kleine bolletjes tegen, dit worden de oortjes. Herhaal voor alle broodjes.
- Laat zo’n 40 minuten afgedekt rijzen op kamertemperatuur tot het volume verdubbeld is.
- Besmeer je broodjes met een losgeklopt ei en geef ieder koalabeertje een amandelmondje met een amandel. Door het eigeel blijven de amandelen goed plakken.
- Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C en laat afkoelen.
- Teken met een chocoladestift 2 oogjes op de koalabroodjes.
Voor de amandel-kaneelpasta
- Laat de chocolade au bain-marie smelten op een laag vuur.
- Neem van het vuur en meng met de margarine. Zet de pot terug op het vuur tot de margarine goed gesmolten is. Blijf goed roeren.
- Haal opnieuw de pot van het vuur en meng er snel 1 ei onder.
- Eens gemengd voeg je de gemalen amandelen en de kaneel toe. Bewaar de pasta in een goed afgesloten pot in de koelkast.