Recept: Magic White koalabroodjes met huisgemaakte amandelpasta
Non spécifié
60 min
20 min
8 broodjes
Easy
Ingrediënten
- 500 g Niamh broodmix Magic White
- 330 ml water (kamertemperatuur)
- 2 eieren
- 12 amandelen
- 1 el gemalen amandelen
- 1 chocoladestift
- Een beetje bloem
- 100 g melkchocolade
- 125 g margarine
- 1 tl kaneel
Voor 8 koalabroodjes
- Kneed de broodmix en water 20 minuten met de hand of 10 minuten met de keukenrobot tot een soepel deeg.
- Dek af met een keukenhanddoek. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Druk plat en kneed nog 1 à 2 minuten. Strooi steeds wat bloem op het werkblad en het deeg.
- Verdeel het deeg in 8 bolletjes van 45 g en 16 kleine bolletjes van 3 g. Leg telkens een grote bol op een bakplaat en leg er de twee kleine bolletjes tegen, dit worden de oortjes. Herhaal voor alle broodjes.
- Laat zo’n 40 minuten afgedekt rijzen op kamertemperatuur tot het volume verdubbeld is.
- Besmeer je broodjes met een losgeklopt ei en geef ieder koalabeertje een amandelmondje met een amandel. Door het eigeel blijven de amandelen goed plakken.
- Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C en laat afkoelen.
- Teken met een chocoladestift 2 oogjes op de koalabroodjes.
Voor de amandel-kaneelpasta
- Laat de chocolade au bain-marie smelten op een laag vuur.
- Neem van het vuur en meng met de margarine. Zet de pot terug op het vuur tot de margarine goed gesmolten is. Blijf goed roeren.
- Haal opnieuw de pot van het vuur en meng er snel 1 ei onder.
- Eens gemengd voeg je de gemalen amandelen en de kaneel toe. Bewaar de pasta in een goed afgesloten pot in de koelkast.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads