Deze zoete lekkernij mag niet ontbreken op je volgende zondagse brunch.
Ingrediënten
- 500 g Niamh broodmix Pure Sprouts
- 310 ml water (kamertemperatuur)
- een beetje bloem
- 250 g braambessen
- 125 pectinesuiker
- Poedersuiker (ter afwerking)
Bereiding
Voor de braambessenconfituur
- Breng de braambessen aan de kook met de pectinesuiker. Laat 5 minuten koken.
- Plet eventueel nog de confituur met een vork en laat afkoelen.
- Bewaar de confituur in een goed afgesloten pot in de koelkast.
Voor het vlechtbrood
- Kneed de broodmix met het water 20 minuten met de hand of 10 minuten met de keukenrobot tot een soepel deeg.
- Dek af met een keukenhanddoek. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Druk plat en kneed nog 1 à 2 minuten.
- Verdeel je deeg in 8 stukjes van 45 g. Bebloem je handen en rol ieder bolletje uit tot het nog zo’n 2 à 3 mm dik is.
- Besmeer een plakje deeg met de braambessenconfituur. Rol het plakje op tot een rolletje. Snijd doormidden en vlecht de twee delen met elkaar. Breng de uiteinden naar elkaar zodat je een vlechtkransje krijgt. Herhaal dit voor alle plakjes deeg.
- Laat de vlechtjes zo’n 40 minuten afgedekt rijzen op kamertemperatuur tot het volume verdubbeld is.
- Bak de vlechtjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
- Dien lauw op en bestrooi ze net voor het opdienen met poedersuiker.