Recept: Perzische liefdescake met pistache en rozen

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

15 min

Temps de cuisson

40 min

Nombre de personnes

1 cake

Niveau de difficulté

Easy

Recept: Perzische liefdescake met pistache en rozen

Ingrediënten

  • 3/4 kopje amandelmeel
  • 3/4 kopje bloem
  • ¾ kopje amandelmelk
  • 3 eieren
  • 2 theelepels kardemom
  • Een snufje zout
  • ½ kopje Stevia voor het bakken
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ kopje pistachepoeder (van gemalen pistachenoten)
  • 1 eetlepel rozenwater (voor het glazuur)
  • 3 eetlepels honing of ahornstroop (voor het glazuur)
  • Enkele rozen en pistachenoten ter garnering
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de cakevorm klaar en zet aan de kant.
  2. Voeg in een grote kom eieren, Stevia en vanille-extract toe en meng alle ingrediënten tot een licht en luchtig geheel (ongeveer 2 minuten). Je kan de Stevia gerust door suiker vervangen.
  3. Voeg alle droge ingrediënten toe: amandelmeel, bloem, bakpoeder, kardemom en zout. Meng alles tot een homogene massa.
  4. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm. Strooi er het pistachepoeder op.
  5. Bak de cake 40 minuten tot hij goudbruin is. Laat 30 minuten afkoelen.
  6. Voeg in een kommetje de honing en het rozenwater toe en meng goed door elkaar. Prik vervolgens gaatjes in de cake met een prikker en giet er het rozen-honingmengsel overheen.
  7. Versier je taart met wat kleine rozenblaadjes en pistachenootjes.

#ELLEETENCLUB
Met haar instagram Like It To Taste (29K) deelt de Perzisch-Belgische Sara gezonde, huisgemaakte gerechten met een Perzische toets. Naast het bedenken van deze exotische creaties brengt Sara ze ook prachtig in beeld. Inspiratie verzekerd!

@Likeittotaste
Likeittotaste.com

ads

ads