Recept: Perzische liefdescake met pistache en rozen
Non spécifié
15 min
40 min
1 cake
Easy
Ingrediënten
- 3/4 kopje amandelmeel
- 3/4 kopje bloem
- ¾ kopje amandelmelk
- 3 eieren
- 2 theelepels kardemom
- Een snufje zout
- ½ kopje Stevia voor het bakken
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ kopje pistachepoeder (van gemalen pistachenoten)
- 1 eetlepel rozenwater (voor het glazuur)
- 3 eetlepels honing of ahornstroop (voor het glazuur)
- Enkele rozen en pistachenoten ter garnering
- Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de cakevorm klaar en zet aan de kant.
- Voeg in een grote kom eieren, Stevia en vanille-extract toe en meng alle ingrediënten tot een licht en luchtig geheel (ongeveer 2 minuten). Je kan de Stevia gerust door suiker vervangen.
- Voeg alle droge ingrediënten toe: amandelmeel, bloem, bakpoeder, kardemom en zout. Meng alles tot een homogene massa.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm. Strooi er het pistachepoeder op.
- Bak de cake 40 minuten tot hij goudbruin is. Laat 30 minuten afkoelen.
- Voeg in een kommetje de honing en het rozenwater toe en meng goed door elkaar. Prik vervolgens gaatjes in de cake met een prikker en giet er het rozen-honingmengsel overheen.
- Versier je taart met wat kleine rozenblaadjes en pistachenootjes.
#ELLEETENCLUB
Met haar instagram Like It To Taste (29K) deelt de Perzisch-Belgische Sara gezonde, huisgemaakte gerechten met een Perzische toets. Naast het bedenken van deze exotische creaties brengt Sara ze ook prachtig in beeld. Inspiratie verzekerd!
@Likeittotaste
Likeittotaste.com
ads
ads