Na Amerikaanse pancakes zijn het de Japanse pannenkoeken die de wereld veroveren. Dit recept geeft je zachte, luchtige en fluffy pancakes. Hemels!
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 2 eierdooiers
- 60 g suiker
- 60 ml melk
- 40 g bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel wijnsteenbakpoeder
Bereiding
- Blancheer de eierdooiers met 30 gram suiker, roer de melk erdoor, zeef de bloem en de gist in het dooiermengsel en roer tot alles goed gemengd is.
- Klop de eiwitten met de wijsteenpoeder tot schuim. Voeg beetje bij beetje de resterende 30 g suiker toe en klop tot je een glanzende, zachte meringue krijgt.
- Meng 1/3 van de meringue voorzichtig onder de dooiers. Voeg vervolgens de helft van het resterende meringue toe en meng opnieuw. Om ervoor te zorgen dat het eiwitmengsel haar vorm niet verliest, gebruik je best een spatel. Voeg nu het dooiermengsel toe aan de overige meringue en roer nog een laatste keer door.
- Verwarm een anti-aanbakpan en breng een beetje olie aan met een borstel. Gebruik keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
- Giet met behulp van een ijslepel wat deeg op de pan. Is je pan breed genoeg, bak er dan twee tegelijk. Bak 4 tot 5 minuten met het deksel erop (alleen als het deksel hoog genoeg is om de pannenkoeken niet aan te raken).
- Verwijder het deksel en voeg een beetje deeg toe bovenop elke pannenkoek, dek opnieuw af en ga nog 4 tot 5 minuten door met bakken.
- Verwijder het deksel en gebruik een spatel om de Japanse pancakes voorzichtig om te draaien.
- Dek de pannenkoeken af en bak ze nog eens 5 minuten af. Als de pannenkoeken gaar zijn, leg ze dan voorzichtig op een bord. Net als klassieke pannenkoeken zijn ze heerlijk met ahornstroop, boter, honing, gesmolten chocolade, poedersuiker, vers fruit... Laat ze niet koud worden!
Tip: Leg een roestvrijstalen koekjesvorm in de pan. Vet goed in en verwijder voorzichtig halverwege het koken voor de perfecte Japanse pancakes.