Voeg chocolade toe aan klassiek pannenkoekenbeslag... en je krijgt een zinnenstrelend dessert. De luchtige mascarponecrème met vanille maakt het af.
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 3 eieren
- 50 cl (plantaardige) melk
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels olie
- 2 tot 3 eetlepels cacao
- Tonkaboon (optioneel)
- 2 eetlepels rum (optioneel)
- 150 g mascarpone
- 35 g poedersuiker
- 230 g vloeibare room
- 1 vanillestokje
Bereiding
- Giet in een kom de bloem, suiker, zout, 1 lepel cacaopoeder en meng.
- Voeg geleidelijk aan de melk en de olijfolie toe en werk af met de rum (optioneel). Voeg indien gewenst wat geraspte tonkaboon toe, een perfecte match met chocolade.
- Verwarm een koekenpan op middelmatig vuur met een beetje olie (of boter).
- Verdeel een lepel beslag en spreid de pannenkoek in een beweging.
Tip: een superglad pannenkoekenbeslag in minder dan twee minuten? Doe alle ingrediënten in een blender en zet op pulsmix tot je een homogeen beslag krijgt.
Zo pimp je jouw pannenkoeken
Serveer de chocolade pannenkoeken met vanilleslagroom.
- Plaats je roestvrijstalen kom en klopper deze 10 minuten in de vriezer.
- Snijd het vanillestokje voorzichtig overlangs en verzamel zoveel mogelijk zaden.
- Giet zodra de kom koud is de vloeibare room, de mascarpone, de suiker en de vanille erin en klop deze op tot de room
goed stijf is. - Leg chocoladepannenkoeken op een bord en garneer met de slagroom alvorens ze doormidden te vouwen.
- Werk af met poedersuiker, chocoladesaus, banaanschijfjes, verse bosbessen (of bevroren bosbessen afhankelijk van het seizoen)...