Recept: een salade vol vitamines met bloedsinaasappel en burrata

Ingrediรซnten
- 4 bloedsinaasappels
- 2 burrata's
- Korianderzaadjes
- kwaliteitsvolle olijfolie
- Balsamico azijn
- granaatappelpitjes
- peper en fleur de sel
Bereiding
- Rooster de korianderzaadjes in een hete pan gedurende enkele minuten.
- Snijd de bloedsinaasappels in plakjes en vang het sap op.
- Schik de plakken sinaasappel in een grote serveerschaal en scheur de burrata in stukken.
- Giet er een flinke scheut olijfolie en wat balsamico azijn over. Bestrooi met korianderzaadjes, fleur de sel en zwarte peper.
- Voeg een paar granaatappelpitjes toe als finishing touch en dien onmiddellijk op. Je kan het sap van de sinaasappels nog gebruiken als dressing. Voor een vleugje frisheid voeg je tot slot een paar verse basilicumblaadjes toe.
De bloedappelsien
De bloedappelsien, een wintervrucht die geliefd is om zijn bijzondere kleur, is op zโn best van januari tot maart. De smaak is zoet en pittig tegelijk, en de vrucht vormt een goede bron van antioxidanten en vitamine C. Hoe eet je dit fruit best? Maak er โs ochtends een versgeperst sapje van, meng met je porridge of gebruik ze in een wintersaladeโฆ zoals in dit gerecht met de romige burrata.
Recept geรฏnspireerd op het boek โThe Modern Cookโs Yearโ van de Engelse culinaire styliste Anna Jones.
ads
Lore schrijft online over mode en beauty, is altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads