Recept: een salade vol vitamines met bloedsinaasappel en burrata

Gepubliceerd op 25 februari 2020 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Emilie Mascia Foto’s: Emilie Mascia
  • Lunch/Diner
  • 10 mn
  • 2 personen
  • Beginner
Recept: een salade vol vitamines met bloedsinaasappel en burrata

Gebruik dit seizoen eens bloedappelsien in een frisse en gezonde salade met onze favoriete kaas: de romige burrata.

Ingrediënten

  • 4 bloedsinaasappels
  • 2 burrata's
  • Korianderzaadjes
  • kwaliteitsvolle olijfolie
  • Balsamico azijn
  • granaatappelpitjes
  • peper en fleur de sel

Bereiding

Bereiding

  1. Rooster de korianderzaadjes in een hete pan gedurende enkele minuten.
  2. Snijd de bloedsinaasappels in plakjes en vang het sap op.
  3. Schik de plakken sinaasappel in een grote serveerschaal en scheur de burrata in stukken.
  4. Giet er een flinke scheut olijfolie en wat balsamico azijn over. Bestrooi met korianderzaadjes, fleur de sel en zwarte peper.
  5. Voeg een paar granaatappelpitjes toe als finishing touch en dien onmiddellijk op. Je kan het sap van de sinaasappels nog gebruiken als dressing. Voor een vleugje frisheid voeg je tot slot een paar verse basilicumblaadjes toe.

De bloedappelsien

De bloedappelsien, een wintervrucht die geliefd is om zijn bijzondere kleur, is op z'n best van januari tot maart. De smaak is zoet en pittig tegelijk, en de vrucht vormt een goede bron van antioxidanten en vitamine C. Hoe eet je dit fruit best? Maak er 's ochtends een versgeperst sapje van, meng met je porridge of gebruik ze in een wintersalade... zoals in dit gerecht met de romige burrata.

Recept geïnspireerd op het boek "The Modern Cook's Year" van de Engelse culinaire styliste Anna Jones.

anna jones

Shop hier

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor