Recept: een salade vol vitamines met bloedsinaasappel en burrata

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

00 min

Nombre de personnes

2 personen

Niveau de difficulté

Beginner

Recept: een salade vol vitamines met bloedsinaasappel en burrata

Ingrediënten

  • 4 bloedsinaasappels
  • 2 burrata's
  • Korianderzaadjes
  • kwaliteitsvolle olijfolie
  • Balsamico azijn
  • granaatappelpitjes
  • peper en fleur de sel

Bereiding

  1. Rooster de korianderzaadjes in een hete pan gedurende enkele minuten.
  2. Snijd de bloedsinaasappels in plakjes en vang het sap op.
  3. Schik de plakken sinaasappel in een grote serveerschaal en scheur de burrata in stukken.
  4. Giet er een flinke scheut olijfolie en wat balsamico azijn over. Bestrooi met korianderzaadjes, fleur de sel en zwarte peper.
  5. Voeg een paar granaatappelpitjes toe als finishing touch en dien onmiddellijk op. Je kan het sap van de sinaasappels nog gebruiken als dressing. Voor een vleugje frisheid voeg je tot slot een paar verse basilicumblaadjes toe.

De bloedappelsien

De bloedappelsien, een wintervrucht die geliefd is om zijn bijzondere kleur, is op z’n best van januari tot maart. De smaak is zoet en pittig tegelijk, en de vrucht vormt een goede bron van antioxidanten en vitamine C. Hoe eet je dit fruit best? Maak er ‘s ochtends een versgeperst sapje van, meng met je porridge of gebruik ze in een wintersalade… zoals in dit gerecht met de romige burrata.

Recept geïnspireerd op het boek “The Modern Cook’s Year” van de Engelse culinaire styliste Anna Jones.

anna jones

Shop hier

ads

Lore Ginneberge
Lore Ginneberge

Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.

ads