Chocolademoelleux is het ideale dessert om te verleiden... Voeg daar nog pittige gember aan toe en de temperaturen schieten de hoogte in.
Ingrediënten
- 20 cl melk
- 30 g gember
- 2 eierdooiers
- 2 eieren
- 40 g poedersuiker
- 60 g pure chocolade
- 50 g boter
- 25 g witte suiker
- 20 g bloem
Bereiding
- Maak de gemberbereiding de dag voordien: verwarm in een steelpan 20 cl melk met 30 g geschilde en geraspte gember op laag vuur gedurende 10 minuten. Haal de kom van het vuur, dek af en laat 10 minuten trekken. Zeef de melk om de gember te verwijderen.
- Klop in een kom 2 eierdooiers met 40 g poedersuiker tot je een wit mengsel bekomt. Verhit de geïnfuseerde en gefilterde melk en giet al roerend over het eierdooiermengsel. Blijf goed roeren tot je een aangedikte massa krijgt. Laat vervolgens afkoelen en giet in een ijsblokjesbakje. Plaats in de vriezer gedurende minstens 5u.
- Bereid de moelleux voor: Verwarm de oven voor op 200°C. Boter de vormpjes in. In de microgolfoven of au bain marie smelt je 60 g pure chocolade met 50 g in stukjes gesneden boter. Zodra het mengsel gesmolten is, voeg je 25 g witte suiker en 2 opgeklopte eieren toe. Meng goed en voeg 20 g bloem toe. Vul de vormpjes tot ongeveer 1/3e. Leg een bevroren gemberhart in het midden en bedek ze met het resterende deeg.
4. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer ze onmiddellijk. Met een bolletje gember- of vanille-ijs.
Gember en chocolade: het ultieme afrodisiacum?
Chocolade en gember staan al eeuwenlang bekend om hun legendarische afrodiserende eigenschappen. Sinds de Middeleeuwen wordt het succes van gember en z'n stimulerende karakter wereldwijd erkend. Wat de chocolade betreft: Maya's en Azteken noemden de cacaoboom ook wel 'boom der goden'. Vandaag verschillen de meningen over de eigenschappen van chocolade, maar proberen kan nooit kwaad. Mythe of werkelijkheid, het is aan jou om te oordelen na het proeven.