De muësli-variant granola teelt tegenwoordig wierig op Instagram in zorgvuldig geregisseerde ontbijtfoto's, maar is ook een gezond en origineel ingrediënt voor een alternatief dessert. Ontdek alvast deze zoete trifle met yoghurt, noten en honing.
Ingrediënten
- 2 tl kaneelpoeder
- 30 cl slagroom
- 500 g Griekse yoghurt
- Enkele druppels oranjebloesemwater
- Cranberrycompote
- 50 g hazelnoten
- 50 g amandelen
- 50 g walnote
- 50 g havervlokken
- 50 g rietsuiker
- 10 g zonnebloemolie
- 70 g acaciahoning
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Hak de noten en de havervlokken fijn. Voeg de rietsuiker, honing, zonnebloemolie en 1 tl kaneel toe en meng goed.
- Leg het notenmengsel (granola) op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 30 min. in de oven. Schep regelmatig om.
- Klop de slagroom stijf en voeg de yoghurt toe. Meng er 1 tl kaneel en hetoranjebloesemwater door.
- Doe in elk dessertglaasje een laagje compote, dan een laagje room en tot slot een laagje granola. Herhaal de laagjes en zet de glaasjes in de koelkast tot je ze serveert.
Tip: doe de trifle vlak voor het serveren in de glaasjes, dan blijft de granola lekker krokant.
Bron: Dille & kamille