Brochettes van Comté AOP en croissantcroutons
Non spécifié
20 min
10 min
16 brochettes
Beginner
Ingrediënten
- 16 blokjes Comté AOP (ongeveer 300 g)
- 2 grote of 4 kleine croissants, in blokjes gesneden
- 16 braambessen
- 16 groene druiven
- 16 kleine aardbeien
- 16 spiesen
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- Honing
- Peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de croissantblokjes in een kom en giet er een flinke scheut olijfolie over. Meng voorzichtig door elkaar. Verdeel de blokjes over een grote ovenschaal en kruid met peper en zout. Bak 5 tot 10 min in de oven. Check regelmatig: de blokjes moeten goudkleurig en knapperig zijn. Laat goed afkoelen voor je de brochettes samenstelt.
- Rijg het fruit, de Comté AOP en de croutons op de spiesjes. Werk af met honing en dien onmiddellijk op.
TIP
Je kunt ook ander fruit gebruiken voor de spiesjes met Comté en croissantcroutons. Laat je hiervoor inspireren door het seizoen. Vanaf half april zijn rode vruchten een goede keuze. Kies in de winter voor exotische vruchten of citrusfruit. In de herfst kun je de Comté AOP zelfs combineren met blokjes gekaramelliseerde butternut. Zalig!
Lees ook :
- Recept: oergranenbrood gebakken in een stoofpot
- De favoriete verblijven van locals op Cyprus
- 5 gastronomische en lokale verblijven in Italië
Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Comté.
comte.be/nl
ads
ads