Scones met Comté AOP voor een succesvolle brunch
Non spécifié
15 min
12 min
12 scones
Beginner
Ingrediënten
- 450 g bloem
- 6 koffielepels bakpoeder
- 1 koffielepel zout
- 100 g boter
- 250 g Comté AOP, gerijpt tussen 8 en 12 maanden
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 eetlepel verse tijm
- 120 ml melk
- 120 ml water
- 1 losgeklopt ei met een beetje melk
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom. Meng alles tot een homogeen mengsel. Voeg de boter toe en kneed met je vingers tot een zanderige mix.
- Voeg 225 g geraspte Comté en de peterselie toe. Meng tot een homogeen mengsel. Voeg de melk en het water toe, en roer om tot het deeg niet langer aan de kom kleeft. Meng het deeg niet meer dan nodig.
- Strooi een beetje bloem op een werkblad. Leg het deeg erop, strijk het uit en vorm een rechthoek van ongeveer 2,5 cm hoog.
- Snijd het deeg met een mes in 12 driehoeken, geef indien nodig opnieuw vorm maar behandel het deeg zo min mogelijk.
- Plaats de scones op een bakplaat en bestrijk ze met het ei- en melkmengsel. Rasp de rest van de kaas over de scones en bak ongeveer 12 minuten tot ze goudbruin zien. Serveer ze met wat kersenconfituur, extra plakjes Comté en bestrooi met verse tijm.
Tijd om te brunchen
Ah, wat hoort er beter bij een gezellige brunch dan een heerlijk stukje kaas? Wij zijn alvast verlekkerd op Comté AOP, de gekookte en geperste kaas met z’n authentieke smaak, recht uit het Jura-massief. In dit voorgebergte van de Alpen wordt deze kaas op basis van rauwe melk volledig met de hand gemaakt. Het produceren van deze kaas vereist een zeer specifieke knowhow, en dat proef je! Hoe je hem kan serveren voor een succesvolle brunch? Snijd een paar Comté-sticks en serveer ze met gekookte eieren. Prik wat Comté-blokjes met seizoensfruit op lekkere spiesjes. Of … maak écht eens indruk met heerlijke scones met Comté!
Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Comté.
www.comte.be
ads
ads