Zomerrisotto
Ingrediënten:
300g arboriorijst
1 sjalot
10cl olijfolie
8cl witte wijn
90cl gevogeltebouillon
50g parmezaanse kaas
10 basilicumblaadjes
50g boter
Peper en zout
Werkwijze:
Schil de sjalot en snij in grote stukken. Plaats het ultrablade hakmes, doe de stukken in de robot en mix op snelheid 11 gedurende 15 seconden. Vervang vervolgens het mes door de menger. Giet de olijfolie in de robot en start het stoofprogramma P1 gedurende 7 minuten zonder dop. Voeg de rijst toe wanneer de timer 4 minuten voor het einde aangeeft en voeg 1 minuut voor het einde de witte wijn toe. Na afloop van het programma giet je de groentebouillon bij de bereiding en start je het stoofprogramma P3 op 95°C gedurende 20 minuten. Plaats de dop! Wanneer de bereiding klaar is, voeg je de parmezaanse kaas en de boter toe en meng je de bereiding voorzichtig. Voeg peper en zout toe en versier met basilicumblaadjes.
Ik voegde wat verse zomergroenten toe (kerstomaten, champignons en boontjes) 20 minuten voor het einde van het programma.